Ceaiul verde contribuie la prelungirea vieții

Apropo.ro / 14.09.2006, 16:43
Ceaiul verde contribuie la prelungirea vieții
Ceaiul verde contribuie la prelungirea duratei de viața, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori japonezi și publicat în ediția din aceasta saptamâna a Journal of the American Medical Association, transmite Reuters. La studiul realizat de profesorul

Ceaiul verde contribuie la prelungirea duratei de viața, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori japonezi și publicat în ediția din aceasta saptamâna a Journal of the American Medical Association, transmite Reuters.

La studiul realizat de profesorul Shinichi Kuriyama și colegii sai de la Tohoku University School of Public Policy din Sendai, Japonia, au participat peste 40.000 de femei și barbați.

Studiul a scos la iveala faptul ca bautura este foarte eficienta în prevenirea bolilor cardiace, dar nu contribuie la reducerea ratei de mortalitate provocata de cancer, așa cum sugerau studii anterioare.

Polifenolii, compuși antioxidanți care se gasesc în ceaiul verde, sunt responsabili de prelungirea duratei de viața.

Studiul, care a durat 11 ani, a fost realizat în nord-estul Japoniei, într-o regiune unde 80% din populație consuma ceai verde. 50% dintre acești oameni consuma zilnic peste trei cești de ceai.

Participanții la studiu, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, nu sufereau de boli cardiace și nici de cancer.

Pe parcursul celor 11 ani, rata de mortalitate înregistrata în rândul celor care consumau zilnic peste cinci cești de ceai a fost cu 16% mai mica fața de cea înregistrata în rândul celor care consumau mai puțin de o ceașca de ceai zilnic.

Pe parcursul primilor șapte ani, rata de mortalitate înregistrata în rândul marilor consumatori de ceai verde a fost cu 26% mai mica decât cea înregistrata în rândul consumatorilor ocazionali.

În ceea ce privește bolile cardiace, ceaiul verde s-a dovedit a fi mai util femeilor în prevenirea acestora, poate pentru ca barbații erau în majoritate fumatori.

Bolile cardiace și cancerele sunt maladiile care provoaca cele mai multe decese pe plan mondial.

Mediafax