CEC tranzacționeaza titluri de stat

Apropo.ro / 21.11.2001, 00:45
CEC tranzacționeaza titluri de stat
COMPANII Compania zilei FINANCIAR Valute si banci Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) va oferi posibilitatea persoanelor juridice de a tranzacționa prin intermediul sau titluri de stat pe piața primara și secundara.

COMPANII Compania zilei

FINANCIAR Valute si banci



Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) va oferi posibilitatea persoanelor juridice de a tranzacționa prin intermediul sau titluri de stat pe piața primara și secundara.

Plafonul minim de tranzacționare va fi de 500 milioane lei, iar comisionul fix de participare la licitație este de 300.000 lei.

CEC va percepe un comisionul de administrare de 0,3% din suma adjudecata.

„Noi vom cumpara doar titluri de stat în numele clienților și nu vom avea nici un drept sa le rascumparam înainte. Aceasta noua facilitate pe care noi am acordat-o clienților noștri nu trebuie confundata cu faptul ca va fi CEC va opera prin intermediul unei societați de valori mobiliare pe piața secundara a titlurilor de stat. CEC va avea cel mult sa sconteze aceste titluri. Statutlu de funcționare nu ne-ar permite acest lucru”, a afirmat Constantin Teculescu, președintele CEC.

Tranzacționarea titlurilor de stat în numele clienților de catre CEC s-ar fi putut confunda cu faptul ca CEC-ul ar fi obținut autorizația de broker potrivit noului regulament de funcționare a pieței secundare a titlurilor de stat.

Acesta ar fi avut posibilitatea sa coteze și sa tranzacționeze titlurile de stat pe toata perioada pe care au fost emise, respectiv sa ofere cotații la cumparare și vânzare.

Conducerea CEC estimeaza ca pâna în decembrie acest tip de operațiuni va fi demarat la toate sucursalele de sector ale municipiului București.

(sursa: www.zf.ro)

Tags: