Cehia a zdrobit Danemarca

Apropo.ro / 28.06.2004, 09:33
Cehia a zdrobit Danemarca
Echipa naționala a Cehiei s-a calificat în semifinalele Euro-2004, dupa ce a învins, duminica, la Porto, cu scorul de 3-0 (0-0), reprezentativa Danemarcei, în sferturile de finala ale competiției. Cehia - Danemarca    3-0  (0-0) Au marcat: Koller '49, Baros '63, '65

Echipa naționala a Cehiei s-a calificat în semifinalele Euro-2004, dupa ce a învins, duminica, la Porto, cu scorul de 3-0 (0-0), reprezentativa Danemarcei, în sferturile de finala ale competiției.

Cehia – Danemarca    3-0  (0-0)

Au marcat: Koller ’49, Baros ’63, ’65

Cartonașe galbene: Jankulovski ’10, Ujfalusi ’45, Nedved ’61 / Poulsen ’51, Bogelund ’56, Gravesen ’77.

Arbitri: Valentin Ivanov – Vladimir Eniutin, Yury Dupanau – Urs Meier.

Componența formațiilor:

Cehia: Cech – Jiranek (Grygera ’31), Ujfalusi, Bolf (Rozehnal ’65), Jankulovski – Galasek – Poborsky, Rosicky, Nedved – Koller, Baros (Heinz ’71). Antrenor: Karel Bruckner.

Danemarca: Sorensen – Helveg, Laursen, Henriksen, Bogelund – Poulsen, C. Jensen (Madsen ’71), Gravesen – Gronkjaer (Rommedahl ’78), Tomasson, Jorgensen (Lovenkrands ’85). Antrenor: Morten Olsen.

În semifinale, Cehia va întîlni, joi, selecționata Greciei.

Baros: „Nu sîntem favoriți în întîlnirea cu Grecia”

Atacantul Milan Baros, autorul a doua dintre cele trei goluri ale reprezentativei Cehiei în meciul cu Danemarca, nu considera ca reprezentativa antrenata de Karel Bruckner pornește ca favorita în semifinale, dupa patru victorii consecutive obținute în tot atîtea meciuri.

„Nu cred ca sîntem favoriți în întîlnirea cu Grecia. Ei se apara bine și formeaza o echipa puternica. Va fi un meci dificil, dar abia îl aștept. Am spus înaintea începerii Campionatului European ca vom lua totul pas cu pas, meci cu meci, și vom vedea cît de departe vom ajunge. Acum sîntem în semifinale și, daca vom cîștiga, vom merge în finala, daca nu, vom pleca acasa”, a subliniat internaționalul ceh.

Cehia a obținut calificarea în semifinalele Euro-2004, dupa ce a învins, duminica, la Porto, cu scorul de 3-0, reprezentativa Danemarcei.

Baros a afirmat ca nu spera sa înscrie atîtea goluri la Euro-2004. „Daca cineva mi-ar fi spus ca voi înscrie cinci goluri la acest turneu, nu aș fi crezut. Este un vis devenit realitate, dar cel mai important este faptul ca ne-am calificat în semifinale și ca trebuie sa fim pregatiți pentru urmatorul meci”, a spus Baros.

Milan Baros a precizat ca a fost oarecum surprins de victorie și de proporțiile scorului, dupa ce danezii s-au dovedit a fi superiori în prima repriza. „Am știut înca de la început ca partida cu Danemarca va fi una grea, pentru ca ei au jucat foarte bine în cele trei meciuri din grupa. Cred ca cel mai mult a contat faptul ca am reușit sa înscriem primii. Dupa aceea danezii au început sa dea mai multa importanța fazei ofensive iar noi am profitat și am reușit sa mai marcam doua goluri”, a menționat Baros.

Selecționerul Cehiei, Karel Bruckner, a afirmat ca evoluția echipei sale în meciul cu Danemarca a fost o consecința a deciziei sale de a menaja noua jucatori de baza în ultimul meci din grupa, cel împotriva Germaniei, cîștigat cu scorul de 2-1. „Am avut suficienta energie și putere datorita meciului cu Germania. Desigur, foarte mult au contat și forța și valoarea jucatorilor”, a spus Bruckner.

Karel Bruckner s-a declarat mulțumit de calificarea echipei sale în semifinalele Euro-2004. „O victorie este întotdeauna un succes, dar de aici se poate ajunge rapid la eșec. De aceea le spun tot timpul jucatorilor mei ca prima repriza a unui meci nu este cea mai importanta, pentru ca întotdeauna urmeaza o a doua și, uneori, chiar o a treia parte”, a explicat selecționerul.

Tehnicianul ceh a afirmat ca respecta adversarul din urmatoarea faza a competiției, Grecia. „Am vazut toate meciurile Greciei la acest turneu și am urmarit cu foarte multa atenție evoluția lor din partida cu Portugalia. Este o echipa care se apara foarte bine”, a precizat Bruckner.

Mediafax