Cehia și Olanda sînt mai valoroase decît România

Apropo.ro / 27.03.2005, 13:29
Cehia și Olanda sînt mai valoroase decît România
Selecționerul Victor Pițurca a declarat, sîmbata, ca Cehia și Olanda sînt echipe mai valoroase decît România în acest moment și ca nu ar trebui considerata o catastrofa o noua ratare a calificarii la Campionatul Mondial de fotbal. "Olanda și Cehia sînt peste


Selecționerul Victor Pițurca a declarat, sîmbata, ca Cehia și Olanda sînt echipe mai valoroase decît România în acest moment și ca nu ar trebui considerata o catastrofa o noua ratare a calificarii la Campionatul Mondial de fotbal.

„Olanda și Cehia sînt peste România în momentul de fața. Aceasta este realitatea. Nu trebuie sa mai exageram și sa spunem ca ar fi o catastrofa daca nu ne calificam. De fapt cine sîntem noi? Chiar așa, sîntem Brazilia sa numim o catastrofa faptul ca nu ne-am calificat?”, a spus Pițurca, în cadrul conferinței de presa de dupa meciul România-Olanda, scor 0-2, din preliminariile CM-2006.

Pițurca a afirmat ca șansele României de a se califica la turneul final al competiției mondiale din Germania sînt minime. „Șansele în momentul de fața sînt minime. Numai jocul rezultatelor și niște surprize – noi sa cîștigam în deplasare în Olanda și cu Cehia acasa, ne-ar mai ajuta. În cazul în care avem șanse minime de calificare, voi încerca sa aduc jucatori mai tineri la echipa, dar în același timp trebuie avuta în vedere și echipa de tineret, care are șanse de calificare. Ar fi o performanța ca echipa de tineret sa se califice (n.r – la Campionatul European din 2006)”, a spus tehnicianul român.

Selecționerul României a precizat ca golul înscris de Olanda în primul minut de joc a influențat rezultatul final. „Nu am mai reușit sa revenim, jucînd, sa recunoaștem, în fața unei echipe deosebit de puternice, care în multe momente ne-a pus în dificultate. În același timp, pot sa spun ca și echipa noastra a avut momente bune de joc, însa fotbalul se joaca pe goluri”, a afirmat fostul antrenor al echipei Steaua.

Întrebat ce-i lipsește naționalei României în acest moment, Pițurca a spus: „Îi lipsesc jucatorii de valoare, nu este suficient sa ai jucatori cu experiența, trebuie sa ai un lot valoros”.

Rugat sa comenteze evoluția mijlocașului Tiberiu Ghioane, Pițurca a precizat: „A fost destul de șters. Sigur ca a traversat o perioada grea, de aceea am stat pîna în ultimul moment și m-am gîndit daca sa-l folosesc. La antrenamentul de ieri s-a prezentat foarte bine și asta a cîntarit foarte mult”.

Întrebat daca regreta ca a folosit mai mulți jucatori experimentați decît tineri, selecționerul României a declarat ca a convocat acei jucatori pe care i-a considerat mai valoroși și mai în forma în acest moment.

Referitor la reacția publicului de pe stadionul „Giulești – Valentin Stanescu”, care la finalul meciului a scandat numele antrenorului Mircea Lucescu, Pițurca a comentat: „Ce sa-i ceri publicului? Nici nu pot sa-l numesc public. La ce poți sa te aștepți de la galeriile echipelor Rapid, Dinamo. Regia era facuta dinainte. Eu cred ca atunci cînd echipa naționala are un joc, indiferent de adversar, ar trebui sa fie sarbatoare, lumea sa vina ca la un spectacol”.

Victor Pițurca a menționat ca jucatorii au fost nemulțumiți de atitudinea publicului. „La început încurajezi echipa, iar cînd începi sa pierzi strigi: Demisia. Dar asta ne caracterizeaza, nu este nici o noutate pentru noi”, a spus antrenorul.

La ieșirea de la conferința de presa, liderul galeriei rapidiste, Gheorghe Raducan, poreclit Gigi Corsicanu, i-a reproșat lui Pițurca faptul ca a criticat atitudinea publicului. „Un public mai cald de atît nu putea sa fie. E normal sa fie lumea neîncrezatoare în condițiile în care a convocat 7 steliști și nici un rapidist”, a spus Raducan.

Mediafax