Cehii vor cumpara aur de la bancomat

Apropo.ro / 24.08.2011, 12:53
Cehii vor cumpara aur de la bancomat
Cererea enorma de aur din ultimele zile din Cehia a determint autoritatile sa ia in calcul instalarea de bancomate de la care sa poata fi cumparat metalul pretios.

Desi valoarea aurului a atins zilele trecute un nou record, 1.900 dolari/uncia, Monetaria Statului din Cehia nu duce lipsa de clienti. Saptamana trecuta au fost zile in care s-a vandut aur in valoare de 1,2 milioane de euro, cea mai mare comanda individuala fiind de 10 kilograme de aur, in valoare de aproape 400.000 de euro.

Confruntata cu aceasta cerere, Monetaria ia in calcul introducerea de bancomate de la care sa poata fi cumparate monede de aur, asemanatoare cu cele introduse deja in Londra, Dubai sau Frankfurt

Automatele, care vor fi situate in locurile in care se gasesc multi turisti bogati, precum Aeroportul din Praga si statiunea Karlovy Vary, vor oferi monede de aur de diverse greutati, dar si monede aniversare, cu o valoare mai mare.

Monedele aniversare nu sunt cea mai ieftina metoda de a achizitiona aur, insa, spun specialistii cehi, si-ar putea pastra pretul chiar daca va scadea cotatia aurului.