Cei 12 consilieri PSD, înlocuiti de reprezentanti ai Aliantei D.A

Apropo.ro / 20.09.2007, 13:35
Cei 12 consilieri PSD, înlocuiti de reprezentanti ai Aliantei D.A
Consilierii demisionari ai PSD vor fi înlocuiti în CGMB de reprezentanti ai Aliantei D.A. - care nu s-a desfiintat din punct de vedere juridic - în conditiile în care PSD va renunta sa desemneze înlocuitori pentru cei care au renuntat la mandate, potrivit legii alegerilor locale.

Consilierii demisionari ai PSD vor fi înlocuiti în CGMB de reprezentanti ai Aliantei D.A. – care nu s-a desfiintat din punct de vedere juridic – în conditiile în care PSD va renunta sa desemneze înlocuitori pentru cei care au renuntat la mandate, potrivit legii alegerilor locale.

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca, în cazul în care PSD va renunta la mandatele din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), locurile ramase vacante vor fi completate cu supleanti ai formatiunii politice care a obtinut cele mai multe voturi la ultimele alegeri locale, adica Alianta D.A.

„În situatia în care se produc mai multe demisii, Consiliul General o sa completeze mandatele ramase vacante cu o lista de supleanti ai partidului din care consilierii au demisionat. Daca partidul de pe a caror lista provin demisionarii nu completeaza cu supleanti, se va aplica punctul 10 din articolul 92 al legii 67/2004 – privind alegerile locale – si anume, locul ramas vacant este completat din lista de consilieri ai carui partid a luat cele mai multe voturi la ultimele alegeri. Adica Alianta D.A., formatiune politica care, din punct de vedere juridic, nu s-a desfiintat”, a precizat prefectul Capitalei.