Cei 24 de concurenţi care intră în bucătăria “MasterChef”

Apropo.ro / 01.04.2013, 11:31
Cei 24 de concurenţi care intră în bucătăria “MasterChef”
Spectacol, emoţii, reţete spectaculoase şi multă tensiune. Astfel s-au încheiat preselecţiile de la ”MasterChef”, emisiunea de la PRO TV, iar juraţii i-au ales pe cei 24 de concurenţi care vor intra în luptă pentru titlu suprem. Cine sunt ei?

Andreea Pojar
Andreea are 27 de ani şi dragostea pentru bucătărie i-a fost insuflată de bunica sa şi de toţi oamenii care gătesc cu pasiune. A învăţat să gătească singură în ultimii 5 ani, când a experimentat foarte multe reţete. Lucrează într-o multinaţională, dar crede că personalitatea ei se poate exprima cel mai bine în domeniul dulciurilor.

Nicoleta Matea
Nicoleta are 24 de ani şi este din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Actorie la o universitate particulară şi a lucrat în diferite proiecte de televiziune. Găteşte în special preparate din bucătăria românească şi italiană, în funcţie de inspiraţie.

Ştefania Macău
Ştefania are 29 de ani şi este căsătorită de doi ani. A învăţat să gătească singură şi îşi doreşte să ajungă un bucătar profesionist. Cea mai haioasă întâmplare legată de gătit a fost acum 3 ani când a trebuit să gătească o cină în doi şi să impresioneze cu calităţile sale culinare, numai că a încurcat uleiul cu ţuica.

Georgeta Jalba

Georgeta Jalbă
Căsătorită şi mamă a doi copii, Georgeta sau Gina cum îi spun apropiaţii găteşte cu mare pasiune pentru familia sa. În vârstă de 40 de ani, şi-a deschis în 2002 o firmă de consultanţă juridică ce a funcţionat până în momentul în care criza şi-a spus cuvântul şi a fost nevoită să o închidă. Găteşte zilnic şi încearcă să o facă cât mai sănătos, învăţându-şi şi copiii să mănânce adecvat şi să evite pe cât posibil produsele fast-food.

Rareş Burducea
Analist IT de meserie, Rareş spune că primul contact cu bucătăria s-a petrecut în copilărie. Mergea în vila administrată de tatăl său şi locul său preferat era bucătăria. La 8 ani a ajutat la gătirea unui ecler cu cremă de nes. Acum găteşte frecvent peşte, vită, pui şi încearcă mereu preparate noi din bucătăria franţuzească, asiatică şi italiana.

Ana Rotaru
Ana are 23 de ani, este din Chişinău, însă locuieşte în Bucureşti. A învăţat să gătească urmărind reţete pe internet sau la televizor. A fost nevoită să înveţe să gătească pentru că a venit la facultate în Bucureşti şi, fiind singură, a trebuit să se gospodărească. La preselecţiile „MasterChef” le-a mărturisit juraţilor că este însărcinată.

Maria Secrieriu
La 24 de ani, Maria conduce împreună cu soţul ei o afarece – o spălătorie auto. A învăţat să gătească de la bunica sa, care şi acum îi mai împarte secrete din bucătărie. Iar de la bunicul său a furat reţeta clătitelor pufoase. Preparatele care îi ies foarte bine sunt papanaşii, checul în 2 culori, vinetele cu maioneză.

Traian Galleguillos
Traian are 38 de ani şi în prezent se ocupă de creşterea băieţelului sau în vârstă de 3 ani. Prima sa reţeta făcută la îndrumarea mamei, care era internată în spital, a fost o ciorbă de pui. După ceva timp a intervenit plăcerea de a găti.

Victor Nemes

Victor Nemeş
Victor este instructor moto şi pilot. Este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambogia. În ciuda faptului că este atras de viteză, bucătăria îl linişteşte şi îi dă mâna liberă la creativitate. Nu foloseşte condimente din cutie pentru că nu au aceeaşi aroma ca cele naturale.

Mădălina Crăciun
A învăţat să gătească singură, experimentând. A urmat medicină, însă visează să ajungă un bucătar căutat de cele mai pretenţioase restaurante din lume. Cea mai mare realizare a vieţii sale este fiica sa, Maria, care a susţinut-o şi la preselecţiile „MasterChef”.

Bogdan Roman
Are 32 de ani şi este web designer. Este căsătorit şi găteşte de când se ştie, primele experienţe în bucătărie fiind de pe la 6-7 ani. A gătit de unul singur toată mâncarea pentru 60-70 persoane, când un prieten bun l-a rugat să gătească pentru botezul primului său născut.

Mihai Toader
Bucătăria îl pasionează, dar îl şi relaxează. S-a apucat de gătit în timpul facultăţii, când a trebuit să îşi prepare singur de mâncare. Găteşte de toate şi abordează cu curaj stilul fusion. Face şi dulciuri cam o dată pe săptămână, însă cel mai des găteşte paste.

Ioana Tecşa
Ioana este specialist IT şi are 29 de ani. Locuieşte şi munceşte în Cehia de aproape 2 ani, însă a venit în ţara special pentru concursul „MasterChef”. Pasiunea pentru gătit a moştenit-o de la mama sa, care a fost bucătăreasă. În grupul său de prieteni e singura pasionată de gătit, astfel că de multe ori i se cere sfatul.

Nicuşor Coroamă
Are 19 ani şi locuieşte în comună Vicovu se Jos, judeţul Suceava, împreună cu părinţii, fratele şi sora mai mici şi străbunica lor. Nicuşor îşi ajută părinţii de la 10 ani şi şi-ar dori să îşi facă o stână turistică la ferma de oi, unde să gătească mâncăruri tradiţionale româneşti.

Răzvan Oană
Răzvan are 28 de ani şi este din Sulina. Este pasionat de pescuit, de plimbările cu barca, dar şi de gătit. Când era mic nu mânca mâncarea făcută de mama şi mereu îşi dorea să facă el altă. De acolo a început pasiunea pentru gătit, iar de-a lungul anilor a „furat” de la bunica şi mama sa, dar şi din emisiunile de profil. Cel mai bun preparat al său crede că este ciorba de peşte.

Maria Pop
Are 23 de ani, este căsătorită şi mămica a doi gemeni. Este studentă, găteşte din pasiune şi pe lângă toate acestea lucrează şi ca manichiuristă. E pe picioarele ei de la 15 ani, când a plecat de acasă pentru o viaţă mai bună. I-ar plăcea să fie bucătar şi să aibă şi restaurantul său.

Alexandru Hora
Alexandru este din Oradea şi provine dintr-o familie numeroasă, fiind al patrulea din cinci fraţi. A avut o copilărie grea, iar în urma unui accident a făcut o comoţie cerebrală şi o semipareza facială. În 2004 s-a născut fetiţa sa, un moment cu totul şi cu totul emoţionant pentru el. Dintre toate câte a făcut în viaţă, gătitul este pe primul loc!

Georgeo Andrei

Georgeo Andrei
A descoperit bucătăria încă de la o vârstă fragedă, pe când căuta să îşi facă de lucru în preajma mamei prin bucătărie. Apoi, când a mai crescut, îşi făcea lecţiile tot prin bucătărie şi trăgea cu ochiul la ce gătea mama sa. Este din Timişoara, este căsătorit şi are un copil. Visul său este să devină critic culinar şi creator în arta culinară în România.

Vlad Mureşan
Vlad este somelier şi activează de 10 ani în domeniu. Nu a mai gătit până acum profesionist, ci doar pentru prieteni, astfel ca „MasterChef” este o adevărată provocare. În general se inspiră atunci găteşte de la un vin bun, gândindu-se cu ce îl poate asocia. Obinuieste să gătească din alte bucătarii şi rar, poate doar cu prietenii, găteşte ceva românesc.

Aida Parascan
Aida s-a apucat de gătit pe la 14-15 ani, din necesitate. Părinţii ei lucrau şi avea doi fraţi mai mici cărora trebuia să le gătească. A învăţat să gătească singură, iar pe parcursul anilor s-a perfecţionat. Este din Buzău, însă s-a stabilit în Italia. Este mămica a trei copii, cărora le găteşte foarte des şi nu le da aproape nimic din comerţ.

Ionuţ Iancu
Ionuţ are 24 de ani şi este pasionat de gătit, dar şi de pescuit. Este student în an terminal, la ASE Management. Părinţii săi erau plecaţi la serviciu în timpul zilei, astfel că de mic Ionuţ şi-a îndreptat atenţia către gătit. Primul lucru pe care l-a gătit au fost ouă prăjite, apoi lapte cu griş, după care crema de vanilie cu ou, lapte şi faină.

Pham Hoang Nhat (Nini)
Nini are 22 de ani şi este din Vietnam. Locuieşte în Bucureşti de 4 ani şi este student în primul an la Master la ASE. S-a hotărât să plece din ţara natală, iar decizia a coincis cu pierderea unei prietene foarte dragi. Părinţii au ales această tară pentru că Nini are deja o mătuşă aici, în România. A venit la „MasterChef” pentru că îi place foarte mult să gătească şi pentru că vrea să arate lucrul acesta.

Laura Arnold
Laura este din Sibiu, are 43 de ani şi găteşte de la vârsta de 15 ani. A început să gătească şi a învăţat din nevoie, curiozitate, plăcere, toate acestea acompaniate de sfaturile mamei şi cărţi de bucate. Cunoştinţele şi prietenii care au gustat din mâncarea să au îndemnat-o să îşi deschid un restaurant. A ajuns în multe colţuri ale lumii datorită meseriei primului soţ şi din fiecare ţară în care a fost a învăţat şi câte ceva despre gastronomie.

Ioan Diţă
Ioan are 47 de ani şi este merceolog. Este căsătorit şi are doi copii şi, pe lângă gătit, mai este pasionat de apicultura şi pescuit. Găteşte de câte ori are ocazia şi atunci când vrea să pună ceva deosebit pe masă. Pe lângă bucătăria tradiţională, s-a avântat şi către preparate exotice din bucătăria chinezească şi macedoneana.