Cei 3 angajati ONU rapiti in Afganistan au fost eliberati

Apropo.ro / 23.11.2004, 12:14
Cei 3 angajati ONU rapiti in Afganistan au fost eliberati
Cei trei angajati ONU rapiti in urma cu aproape o luna la Kabul au fost eliberati, a anuntat purtatorul de cuvant al fortei de mentinearea pacii in Afganistan, citat de CNN. Ministrul de Interne afgan a anuntat ieri ca starea de sanatatea a celor trei fosti ostatici este buna si ca nu a

Cei trei angajati ONU rapiti in urma cu aproape o luna la Kabul au fost eliberati, a anuntat purtatorul de cuvant al fortei de mentinearea pacii in Afganistan, citat de CNN.

Ministrul de Interne afgan a anuntat ieri ca starea de sanatatea a celor trei fosti ostatici este buna si ca nu a fost ceruta nici o rascumparare in schimbul eliberarii lor. În prezent, ei se afla sub protecția autoritaților afgane și sunt cazați la o baza NATO din Kabul.

Cei 3 angajați ai ONU, Annetta Flanigan din Irlanda de Nord, Angelito Nayan din Filipine si Shqipe Habibi din Kosovo, care au fost rapiti pe 28 octombrie de un grup de talibani, colaborau cu autoritațile afgane pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Afganistan. Gruparea care i-a rapit a amenințat ca îi va executa, cerând în schimbul vieții lor eliberarea prizonierilor talibani din închisorile afgane.