Cei mai bine plătiți scriitori din lume

De: Marian Andrei / 14.08.2013, 13:30
Cei mai bine plătiți scriitori din lume
E.L. James, autoarea romanelor din trilogia erotică "50 Shades of Grey", ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obținute în perioada iunie 2012 - iunie 2013

Romanciera britanică l-a detronat pe scriitorul James Patterson, care a ocupat prima poziție în acest top în ultimii trei ani . Cu romanele sale din seriile „Witch and Wizard”, James Patterson a fost în ultimii ani liderul de necontestat în literatura pentru adolescenți. Scriitorul american, autorul deosebit de prolific al francizelor „Alex Cross” și „Maximum Ride”, ocupă locul al doilea în topul celor mai bine plătiți romancieri din lume, cu venituri de 91 milioane de dolari. Potrivit Forbes, o carte din 17 vândute pe plan mondial este semnată cu numele lui.

Romanciera Suzanne Collins, autoarea romanelor din trilogia „Jocurile foamei” („The Hunger Games”), ocupă locul al treilea în acest clasament, cu venituri de 55 milioane de dolari.

Bill O’Reilly, prezentator-vedetă al postului de televiziune Fox, ocupă locul al patrulea, cu venituri de 28 milioane de dolari, iar celebra scriitoare de romane de dragoste Danielle Steel, ocupă locul al cincilea cu venituri de 26 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătiți scriitori din lume este completat, în ordine de Jeff Kinney (24 milioane de dolari), Janet Evanovich (24 milioane de dolari), Nora Roberts (23 milioane de dolari), Dan Brown (22 milioane de dolari) și Stephen King (20 milioane de dolari).