Cei mai bogati oameni ai planetei si mostenitorii lor

Apropo.ro / 08.11.2011, 16:10
In topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume sunt cel putin 20 de persoane cu varste peste 80 de ani, a caror avere uriasa va trebui impartita in curand.

Publicatia americana Forbes face un top al celor mai in varsta miliardari (de la cel mai „tanar la cel mai batran). Desi toti au mostenitori, o mare parte din averile lor s-ar putea duce catre afacerile familiei sau catre organizatii de caritate, „avertizeaza” sursa.

Cei mai batrani 20 de miliardari din lume au impreuna 1.742 de ani, 71 de copii si 260,9 miliarde de dolari in conturi.

1. Forest Mars Jr. – 13,8 miliarde de dolari, 8 copii

Forest Mars Jr.

Forest Mars Jr. (80 de ani) este mostenitorul companiei producatoare de dulciuri Mars, fondata de tatal sau. Averea sa va fi impartita de cei opt copii, dar o mare parte va ajunge si la organizatiile de caritate, Mars Jr. fiind cunoscut drept un filantrop. In aceasta vara, el a donat 23 de milioane de dolari pentru infiintarea unui centru educational. In plus, cel mai probabil afacerea va ramane una de familie. In prezent, Mars produce peste 400 de milioane de bomboane de ciocolata M&M pe zi.

2. Warren Buffett – 39 de miliarde de dolari, 3 copii

Warren Buffett

Investitorul Warren Buffett (81 de ani) are trei copii, dar o parte din avere va ajunge si la organizatiile de caritate. Buffett a fost in atentia presei internationale dupa ce a sugerat ca bogatii Americii sa plateasca taxe mai mari. Ulterior, presedintele Obama a propus o „taxa Buffett”, care sa asigure ca miliardarii nu platesc mai putin decat familiile americane din clasa mijlocie. Aceasta decizie a presedintelui a starnit controverse in SUA. In trecut, Buffett a declarat ca „parintii bogati ar trebui sa le lase copiilor lor suficienti bani incat sa faca orice isi doresc, dar nu atat de multi incat sa nu faca nimic”. In 2006, Buffett a promis ca va dona 31 de miliarde de dolari fundatiei lui Bill Gates si a sotiei sale, Melinda.

3. George Soros – 22 de miliarde de dolari, 5 copii

George Soros

Cel mai bogat manager de investitii din SUA, George Soros (81 de ani), are cinci copii, dar acestia sunt cam petrecareti si nu se arata interesati sa preia fraiele companiei tatalui lor.

4. Albert Gubay – 1,1 miliarde de dolari, 2 copii

Albert Gubay

Dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand a infiintat lantul de supermarketuri Kwik Save, galezul Albert Gubay (care acum are 82 de ani) a facut o promisiune: „Daca Dumnezeu ma va face milionar, va primi jumatate din averea mea”. Gubay isi va tine promisiunea si va dona jumatate din avere bisericii catolice.

5. Ingvar Kamprad – 6 miliarde de dolari, 3 copii

INGVAR KAMPRAD

Conform unei promisiuni facute in 2000, fondatorul IKEA (83 de ani) va dona banii unuia dintre cei trei fii, care va demonstra ca stie cel mai bine sa conduca afacerea familiei. Totusi, suedezul Kamprad ar putea dona o mare parte din avere organizatiei sale caritabile, INGKA Foundation, cea mai mare fundatie de acest tip din lume.

Citeste mai multe despre mostenitorii celor mai mari averi din lume, pe Gandul.info