Cei mai bogati oameni din lume s-au intalnit la New York!

Apropo.ro / 22.05.2009, 08:00
Cei mai bogati oameni din lume s-au intalnit la New York!
Warren Buffet, Bill Gates si David Rockefeller i-au convocat la o intalnire de taina pe cei mai bogati oameni ai planetei.

Warren Buffet, Bill Gates si David Rockefeller i-au convocat la o intalnire de taina pe cei mai bogati oameni ai planetei, pentru a discuta despre mersul economiei.

Ultima oara cand un astfel de eveniment a avut loc a fost in 1907, cand bancherul John Pierpont Morgan i-a adunat in biroul sau privat din Manhattan pe cei mai mari finantisti de pe Wall Street, pentru a discuta modalitatile de a calma panica economica de la acea epoca.

Avand in vedere ca intregul sistem financiar american risca sa se prabuseasca, Buffett, Gates e Rockefeller s-au gandit probabil ca e cel mai bun moment sa repete evenimentul.

"Este recesiune globala, trebuie sa ne planificam viitorul, vrem sa stim ce anume gandesc liderii Finantelor.

Astfel a sunat textul (destul de succint) al invitatiei prin care miliardarul Warren Buffett si fondatorul Microsoft, Bill Gates, i-au convocat in cel mai mare secret in President Room de la Universitatea Rockefeller din New York pe cei cativa americani care se scalda literalmente in bani, fiind prin urmare in masura sa influenteze mersul economiei Statelor Unite.

Dificultatea cea mai mare a fost de natura logistica: sa reusesti sa-i aduni, in secret, in acelasi loc, la aceeasi ora, in mijlocul Manhattanului, pe cei mai bogati oameni de pe planeta, si nici sa nu fie filmati de nicio camera de luat vederi, este cu adevarat o performanta.

Lucrurile au mers ca unse, iar marti 5 mai, la orele 15 fix, asezati in jurul mesei din sala cu vedere catre East River s-au aflat omologii contemporani ai membrilor clubului lui JP Morgan.

Numele lor? Sotii Bill si Melinda Gates, Warren Buffett (cei mai bogati oameni de pe planeta potrivit topului Forbes, cu averi de peste 57 si respectiv 37 miliarde de dolari), starul de televiziune Oprah Winfrey, titulara unui imperiu editorial de 2,7 miliarde de dolari, primarul New York-ului Michael Bloomberg, posesorul unui patrimoniu de 20 miliarde, fondatorul Cnn, Ted Turner (cel care a daruit fara sa clipeasca unul dintre cele 2,3 miliarde de dolari Organizatiei Natiunilor Unite, George Soros, care detine si el vreo 11 miliarde (si este principalul rival al lui Buffett pe Wall Street) si David Rockefeller, descendentul familiei de bancheri care a pus bazele economiei americane.

La fel de bogati, dar mai putin cunoscuti, au mai participat la reuniunea cu usile inchise si finantistii Eli si Edythe Broad (detinatori ai unei averi de 5,2 mld dolari), John Morgridge, fostul presedinte al Cisco, Peter Peterson, presedinte al Blackstone Group; Julian Robertson, fondator al Tiger Management Corporation; Patty Stonesifer, fosta presedinta a fundatiei lui Bill Gates.

Secretul absolut a rezistat pana cand site-ul Irishcentral.com a publicat marturia anonima a unuia dintre participanti, care a descris interventia lui Gates la summit ca fiind "cea mai elocventa", cea a lui Buffett "foarte incisiva", iar discursul lui Ted Turner drept unul "fara perdea". Dezinhibata regina a talk-show-ului, Oprah Winfrey, se pare ca "a preferat doar sa asculte".

"Cartita" nu a dezvaluit insa niciun amanunt concret cu privire la discutiile ce au avut loc la misterioasa masa rotunda, si nici motivul pentru care conservatorul Rupert Murdoch, fondatorul News Corporation, a fost marele absent al reuniunii.