Cei mai fericiţi oameni! Trăiesc până la 120 de ani şi nu se îmbolnăvesc. Care e secretul lor

De: Nicoleta Nicolae / 24.08.2015, 09:42

Cei mai fericiţi oameni! Trăiesc până la 120 de ani şi nu se îmbolnăvesc. Care e secretul lor
Deşi sună incredibil, chiar există o populaţie a cărei membri trăiesc foarte mulţi ani, nasc copii la vârste înaintate şi sunt extrem sănătoşi.

Oamenii din populaţia Hunza trăiesc în munţii din nordul Pakistanului, există aproape 87.000 de membri ai acestei comunităţi şi sunt persoane cu adevărat speciale deoarece ei trăiesc, în medie, o sută de ani.

Mulţi dintre ei au trăit şi până la 120 de ani, fără să se fi confruntat vreodată cu probleme de sănătate. Iar presa străină relatează că sunt indivizi care au trăit chiar şi 160 de ani. Oamenii aceştia se îmbolnăvesc rar, nu ştiu ce sunt tumorile şi au un aspect fizic tineresc. Mai mult, soţiile acestor oameni dau naştere unor bebeluşi sănătoşi chiar şi la vârsta de 65 de ani.

Populaţia Hunza face baie în apă rece ca gheaţa, chiar dacă apa are temperaturi sub zero grade. Ei consumă doar mâncarea şi alimentele pe care le-au cultivat cu mâna lor. Mănâncă fructe şi legume, nuci, consumă multe caise uscate, o varietate de cereale (în special mei, hrişcă şi orz), leguminoase şi mai puţină brânză, lapte şi ouă.

Cei din populaţia Hunza nu iau gustări, doar micul dejun şi prânzul. Însă aceşti oameni merg mult pe jos, până la 15 sau 20 de kilometri pe zi. Ei consumă rareori carne, chiar şi de două ori pe an. Iar atunci când consumă carne, consumă doar miel sau pui. De asemenea, aceşti oameni râd foarte mult.

Pentru o perioadă cuprinsă între două şi patru luni, aceşti oameni nu mănâncă nimic, dar beau doar sucul de la caisele uscate. Aceasta este tradiţia lor, o tradiţie ce provine încă din timpuri străvechi, pe care aceşti oameni o respectă, după cum consemnează feminis.ro.
Obiceiul de a consuma mari cantităţi de caise poate fi responsabil de protecţia pe care o are populaţia Hunza împotriva tumorilor. Sâmburii de caisă sunt bogaţi în vitamina B17, care are proprietăţi anti-cancerigene, iar din aceşti sâmburi, oamenii fac ulei.

Dar totul se rezumă la dozele mici din acest ulei, pentru că, în caz contrar, uleiul din sâmburi de caise poate pune viaţa în pericol.