Cei mai grei „pantofi” din lume au 400 de kg

De: Marian Andrei / 11.12.2013, 12:00
Cei mai grei
Un muncitor chinez încearcă să intre în Cartea Recordurilor purtând pantofi metalici, de 200 de kilograme fiecare.

Zhang Fuxing a declarat că poartă acești pantofi ca remediu pentru… durerile de spate și hemoroizi.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Totul a început acum șapte ani, atunci când avea dureri groaznice de spate. Zhang, în vârstă de 52 de ani, spune că a văzut la televizor o persoană care purta astfel de pantofi și care a declarat că purtarea acestora face bine inimii și mușchilor.

De atunci, a început și el să poarte astfel de pantofi, crescând treptat greutatea lor până a ajuns la 200 de kilograme fiecare. Acum, Zhang spune că a ajuns să meargă 15 metri zilnic încălțat cu acești pantofi, chiar dacă îi ia peste un minut pentru a face 10 pași. Mai mult, el intenționează ca anul următor să mai adauge 50 de kilograme.

El spune că abilitatea sa de a „merge” cu acești pantofi se datorează faptului că este maestru în Qigong, artă marțială spirituală chineză, oamenii obișnuiți fiind incapabili de a ridica picioarele având atașată o astfel de greutate.

„Nu mușchii sunt cei care îți permit să mergi, puterea vine din organele interne și din inimă”.

Zhang, care are o făbricuță care produce piese de schimb, crede că poartă cei mai grei pantofi din lume, dar admite că are o competiție puternică, în momentul actual o altă persoană, Zhang Zhenghui, fiind creditată cu recordul mondial.

Dacă sunteți interesați, Zhang comercializează astfel de pantofi, afirmând ca a vândut mai multe sute de perechi. Ce de 10 kilograme fiecare costă 90 de dolari perechea, iar cei de 60 de kilograme fiecare, aproximativ 250 de dolari.