Cei mai inalti adolescenti din lume

Apropo.ro / 08.04.2009, 14:53
Cei mai inalti adolescenti din lume
Brenden Adams din Washington este considerat unul dintre cei mai inalti adolescenti din lume, el avand 2,20m la 13 ani.

Brenden Adams din Ellensburg, Washington, este considerat unul dintre cei mai inalti adolescenti din lume, el avand 2,20 m la varsta de 13 ani.

Breden a avut la nastere 3,300 grame la nastere. La varsta de 12 luni avea marimea unui baiat de trei ani.

La varsta de opt ani era la fel de dezvoltat precum un adult, iar doctorii nu au stiut sa spuna cauza cresterii atat de rapide. Ulterior, au descoperit o problema la cromozomi. Doctorii spun ca daca ar fi continuat sa creasca in acelasi ritm, Breden ar fi murit. Medicii i-au incetinit ritmul de crestere, iar anul trecut  a mai crescut doar cu 2,5 cm in inaltime.

Un alt adolescent inalt pentru varsta sa este Thai Malee Duangdee, de 17 ani. Tanara masoara aproape 2 m inaltime. S-a stabilit ca are o tumora la glanda pituitara (sau hipofizara, care secreta hormoni), ce produce o cantitate mai mare de hormoni de crestere.

Malee a suferit doua operatii de inlaturare a tumorii, esuate. Ea are nevoie de anumite medicamente pe care familia nu si le permite.

Marvadene Anderson, in varsta de 15 ani, masoara 2,10 m inaltime. Ea este considerata ca fiind a doua adolescenta cea mai inalta din lume.

 Anderson este jucatoare de baschet, iar echipa la care joaca a castigat aproape fiecare meci.

Deoarece sora sa Kimberly masoara 1,95 metri inaltime, ele sunt poreclite "Turnurile Gemene".

In familia Britain, membrii au inaltimi considerabile tatal, Frank, are 1,90 m, iar fii sai: Vincent, 16 ani, 2 m, Franklin, 13 ani, 1,80 m si sora lor, Naomi, 11 ani, 1,80 m.

Un documentar intitulat "Superhuman" cuprinde povestile acestor copii. El va in curand televizat.

Marvadene Anderson

marvadene anderson