Cei mai periculoși 10 pești din lume

De: Marian Andrei / 30.05.2014, 11:30
Peștii sunt considerați printre cele mai frumoase creații ale naturii, mai ales dacă ne gândim la cei tropicali, frumos colorați, care încântă ochii privitorului. Nu trebuie însă să pierdem din vedere că există câteva specii care se numără printre cele mai mortale de pe pământ, și aduceți-vă aminte numai de rechin.

 

Cu toate acestea, rechinul este „mic copil” în comparație cu alte specii de pești, mult mai periculoase, pe care vi le vom prezenta în continuare. 

10. Țiparul electric

Probabil că mulți dintre voi v-ați întrebat, atunci când ați auzit despre acest animal, dacă există cu adevărat. Ei bine, nu numai că există, dar și numele este extrem de potrivit, țiparul electric fiind dotat cu un mecanism de apărare un pic neobișnuit în natură.

Astfel, creatura poate produce, atunci când este atacată, un șoc electric cu o tensiune de 600 de volți, suficient ca să omoare un om sau o altă ființă.

9. Peștele tigru

După cum reiese destul de clar din nume, peștele tigru este un prădător feroce. Ajutat de dinții săi ascuțiți ca niște lame și de abilitățile sale de vânător și luptător, peștele tigru se hrănește cu animale mari, pe care le atacă în grup. Se găsește cu precădere în râurile Congo și Tanganika din Africa.

8. Peștele Goonch

Peștele Goonch se găsește în râul Kali, situat între Nepal și India. El face parte din familia somnului, poate atinge doi metri lungime și are dinți ascuțiți.

Ceaa ce îl face extrem de periculos este faptul că îi place gustul cărnii de om, pe seama lui fiind pus numărul alarmant de dispariții de persoane din zona râului Kali.

7. Peștele Piatră

Peștele Piatră nu este numai unul dintre cei mai periculoși pești, dar și unul dintre cei mai ciudați. Aspectul său similar cu cel al unei pietre îl face nedetectabil până ce calci pe el. Acest lucru este fatal, el fiind cunoscut drept posesorul uneia dintre cele mai puternice otrăvi cunoscute pe pământ. Mușcătura sa produce moartea, după ore de chinuri groaznice și, se pare, nu are antiidot.

6. Peștele cu cap de șarpe

Peștele cu cap de șarpe este originar din Rusia, China și Coreea, dar poate fi găsit și în ecosistemele altor țări.

Atunci când ajunge într-un lac, acest pește mănâncă tot ce este viu în apă. După ce „a curățat” apa, iese pe uscat și se îndreaptă către altă apă. Inutil de menționat, orice animal îi iese în cale, este măncat.

5. Vandellia Cirrhosa

Întruchipare perfectă a sintagmei „mărimea nu contează”, peștele scobitoare, cum mai este numit, este extrem de periculos pentru oameni. Având o lungime de 2,5 centimetri și o grosime de 3,5 milimetri, peștele scobitoare este atras ca un magnet de sursele sale de hrană, sângele și urina.  

Vandellia pătrunde cu ușurință prin anus, vagin sau penis și începe să se hrănească, cauzând dureri cumplite victimei. Ceea ce este cu adevărat înfricoșător este faptul că, de cele mai multe ori, amputarea este singurul remediu de a scăpa de acest prădător.

4. Piranha

Deși l-ați văzut în filmul Piranha, nu cred că ați vrea să-l vedeți și în realitate. Deși sunt de dimensiuni mici, acești pești originari din America de Sud și Brazilia sunt extrem de periculoși, fiind binecunoscută forța mușcăturii dar și voracitatea lor.

3. Peștele arici

Peștele arici este cunoscut pentru otrava sa mortală, considerată a doua din lume după cea a broaștei aurii. Ficatul, ovarele, intestinele și pielea acestu pește sunt un adevărat rezervor de tetrodoxină, substanță care afectează creierul, cauzând paralizia sau moartea.

2. Meduza cutie

Meduza cutie sau vispea de mare, cum mai este numită, este in mod major diferită de ceilalți membri ai speciei sale, având sistemul nervos mult mai dezvoltat și doi ochi adevărați.

Meduza cutie este una dintre cele mai otrăvitoare vietăți marine, veninul ei putând omorî un om în doar câteva minute prin inhibarea funcției cardiace.

1. Payara

Payara, cunoscut și drept peștele vampir, este un prădător mult mai periculos decât piranha. Paraya poate ajunge la o lungime de peste un metru și este capabil să atace prăzi de aceeași dimensiune cu el. Porecla îi vine de la cei doi colți proeminenți care se adaugă dinților extrem de ascuțiți.

Pentru a vă da seama de potențialul ucigaș al acestui pește, aflați că este singurul capabil să mănînce periculoșii piranha.