Cei mai răsfăţaţi din galaxie

Apropo.ro / 26.11.2007, 00:00
Cei mai răsfăţaţi din galaxie
Conduc maşini Porsche în miniatură, poartă haine de firmă, iar părinţii lor cheltuiesc, de ziua lor de naştere, o sumă cu multe, multe zerouri. Iată cîţiva copii de celebrităţi pentru care nici un cadou nu e prea mare ori prea scump.
În Marea Britanie, moda petrecerilor pentru copii (bogaţi) a luat-o razna, eclipsînd prin lux şi extravaganţă chiar seratele părinţilor, numai că Heather Mills a reuşit să se remarce şi la acest capitol. Fosta soţie a lui Paul McCartney a sărbătorit ziua de naştere a fiicei lor, Beatrice, cu o petrecere avînd ca temă poveştile Disney, cu ponei, cinematograf în aer liber, fîntîni arteziene, trambuline, castele gonflabile, artificii, actori costumaţi în Cenuşăreasa, Albă-ca-Zăpada sau Peter Pan, totul costînd un pic mai mult de 200.000 lire sterline. Adulţilor li s-a cerut să vină îmbrăcaţi la patru ace. Interesant e cît o să-şi amintească Beatrice din tot acest eveniment, avînd în vedere că abia a împlinit patru ani.
 
Unde, în lumea aceasta, o petrecere pentru bebeluşi se poate transforma într-un eveniment caritabil? Numai la Hollywood. Grier Henchy este fiica lui Brooke Shields şi, la prima sa aniversare, a avut numai invitaţi celebri, printre care Suri Cruise, născută în aceeaşi zi şi la acelaşi spital cu ea. Pe parcursul evenimen­tului, oaspeţii-părinţi au făcut cîteva donaţii în scopuri caritabile, iar la plecare, toată lumea a primit daruri scumpe de la un celebru magazin de jucării.
 
La numai un an, Suri Cruise poate că n-a conştientizat pe deplin eforturile părinţilor de a o sărbători cu stil, dar, în mod cert, adulţii s-au simţit grozav. Familia reunită, adică Tom Cruise şi Katie Holmes, bunicii şi ambele străbunice, a mers întîi la un restaurant italian de fiţe. Apoi, petrecerea a continuat în casa din Los Angeles a actorilor, decorată, special pentru eveniment, cu fluturi şi libelule de hîrtie. Oaspeţii s-au ghiftuit cu pizza şi prăjituri de ciocolată, iar sărbătorita a fost copleşită cu diverse cadouri: tobogan şi leagăn pentru curtea din spatele casei, cărţi, mingi, păpuşi şi alte jucării. De dragul ei, Tom şi Katie au jucat fotbal pe peluză şi s-au mînjit din cap pînă în picioare cu ciocolată, în urma unei bătăi generalizate cu prăjituri.
 
La categoria “Săracii băieţi bogaţi”, cei doi fii ai lui Britney Spears sînt, probabil, cei mai compătimiţi copii din showbiz-ul american. Chiar înainte ca petrecăreaţa lor mamă să piardă dreptul de custodie asupra lor, cei doi şi-au serbat ziua de naştere, bineînţeles, în lipsa lui Britney, aceasta făcîndu-se de rîs pe o scenă din Las Vegas. Pentru că diferenţa de vîrstă dintre Jayden James şi Sean Preston e de un an şi două zile, tatăl lor a dat o petrecere comună, lîngă piscină. Aproximativ 20 de oaspeţi, printre care şi bunicii materni, s-au strîns la casa lui Federline pentru a petrece în decorul inspirat de filmul de animaţie “Cars”, care a inclus bannere, baloane şi un enorm tort de îngheţată.
Ce mai poţi oferi unui copil care are de toate chiar din prima zi de viaţă? Brooklyn Beckham, fiul cel mare al lui David şi al Victoriei, a avut parte de o petrecere aniversară care a costat cel puţin 10.000 de lire sterline. Puştiul a purtat un costum alb semnat de un designer celebru şi un ceas de 6000 de lire sterline, replica în miniatură a ceasului în valoare de 36.000 de lire sterline purtat de tatăl său. Toate acestea s-au întîmplat cînd a împlinit cinci ani. La aniversarea de şase ani, părinţii au plusat, dăruindu-i o pereche de cercei de diamant, identici cu cei ai tatălui său, care au costat doar 25.000 de lire sterline.
 
La 7 ani, Lourdes Ciccone, fiica Madonnei, a primit un minicastel, în valoare de 100.000 dolari, cu apă caldă şi cablu TV, în care să se joace cu păpuşile. Acum, la 11 ani, Lourdes merge în fiecare săptămînă la un salon de frumuseţe, pentru tratamente faciale, coafat şi manichiură, poartă haine semnate de cei mai faimoşi designeri din lume, iar mama ei a pus-o să urmeze dieta de slăbire Zone. Acesta e şi motivul pentru care, la petrecerea de ziua ei, Madonna a hotărît să reducă dulciurile, iar crenvurştii să fie serviţi fără chifle.
 
Cîţi copii călătoresc în cele mai exotice locuri din lume cu avionul personal sau au o garderobă numai cu haine de firmă, cea mai ieftină piesă costînd cîteva sute de lire sterline? Damien Hurley, fiul lui Elizabeth, este, cu siguranţă, unul. Printre cadourile sale favorite, primite de la naşul Elton John, se numără un Porsche şi un Ferrari în miniatură, la volanul cărora micuţul se plimbă în jurul casei (sau, mai bine zis, caselor) mămicii lui.
 
Petrecerea lui Apple (Măr) ar fi fost una normală dacă n-ar fi avut un meniu complet vegetarian. Prieteni şi rude, inclusiv bunica Blythe Danner, s-au strîns în casa din New York a cuplului Gwyneth Paltrow – Chris Martin pentru un răsfăţ culinar, fără produse de origine animală, realizat de un restaurant local, ai cărui proprietari sînt Gwyneth şi Moby. Actriţa a vrut să personalizeze tortul, aşa că a adăugat un uriaş măr făcut din piure de zmeură în mijlocul unei prăjituri cu brînză din soia.