Cei opt care au cucerit ringul la „Dansez pentru tine”

Apropo.ro / 27.10.2008, 00:00
Cei opt care au cucerit ringul la
Chiar dacă sînt tineri, au foarte multă experienţă în domeniul dansului şi pe ei se bazează perechile aflate în competiţie la “Dansez pentru tine” de la PRO TV să ajungă cît mai aproape de îndeplinirea visului. Telespectatorii îi ştiu mai mult după porecle, dar iată care sînt experienţa lor, punctele forte şi impresia făcută noilor lor “elevi”.

Marius Adrian Cristea (Bursucu’)
Coregraful perechii Marius Nedelcu – Alexandra Seleş

Bursucu’ are acum 21 de ani, dar practică dansul de la 14 ani şi, pînă să fie desemnat cel mai bun coregraf, ca antrenor al perechii Andreea Bălan – Petrişor Ruge, a făcut parte din trupa de balet a emisiunii ”Dansez pentru tine”. De altfel, Andreea şi Petrişor rămîn favoriţii lui, dar crede că va lucra foarte bine şi cu Marius şi Alexandra. ”În ciuda faptului că nici unul dintre ei nu a practicat dansul înainte de a veni la această emisiune, cei doi îşi doresc foarte mult să ajungă cît mai departe în această competiţie. Lucrăm pînă la epuizare, aproximativ 5-6 ore pe zi, asta chiar dacă, în mod normal, după un antrenament de două ore, nu mai dai randamentul dorit, de 100%”. Punctele lor forte: “Ambiţie, perseverenţă, forţă de muncă şi, nu în ultimul rînd, munca în echipă”.

 

Lilian Cărăuş
Coregraful perechii Marius Urzică – Larisa Pleşca

La 37 de ani, Lilian (foto stînga) se poate lăuda cu 15 ani de coregrafie la Universitatea de arte din Chişinău, el semnînd coregrafia şi pentru trupele Studio One şi O-Zone. Se bazează pe faptul că nu îi este frică de nici un stil de dans, chiar dacă nu l-a practicat niciodată. “Experimentez pînă îmi iese ceva frumos”. Dintre concurenţii ediţiilor precedente, Laura şi Bogdan i-au cîştigat şi lui admiraţia, “pentru că sînt tată şi-mi iubesc copiii, mai ales copiii care dansează superb ca ei”. Despre Marius şi Rozalia crede că “sînt persoane simpatice care îşi dau silinţa mereu, fără să se plîngă atunci cînd e greu sau nu le iese ceva în dans”.

Oana Casandra Stelea
Coregraful perechii Vlad Miriţă – Ludmila Popazov

După opt ani de dans sportiv şi patru de dans contem­poran, Oana Casandra (23 de ani) este familiarizată cu o gamă aproape completă de stiluri, ceea ce pentru Vlad şi Ludmila nu poate fi decît un avantaj. O pereche care a impresionat-o, din ediţiile trecute, a fost Laura Cosoi – Bogdan Boantă, “pentru că au încercat să evidenţieze toate caracteristicile dansului pe care îl interpretau”. Iată cum îşi caracterizează perechea pe care o antrenează la ora actuală: “Mă înţeleg foarte bine cu cei doi. La început, cînd trebuie să înveţe un nou stil de dans, se desprind mai greu, dar apoi se acomodează repede. Şi îmi place că muncesc fără să se plîngă prea mult de dureri sau oboseală”.

Florin Ponta (Cioc)
Coregraful perechii Gina Pistol – Vladimir Palamarciuc

Cioc are 40 de ani şi a acumulat experienţă datorită plăcerii de a dansa şi de a transmite acest sentiment. Crede că punctul lui forte e ”ambiţia de a realiza ceva frumos şi de a duce la bun sfîrşit planul pe care îl am în minte”. Îşi recunoaşte şi micile slăbiciuni: ”De multe ori, sînt prea sensibil şi poate nu ar trebui să mă implic atît de mult în ceea ce fac”. Din ediţiie trecute, a avut mai mulţi favoriţi: ”Pentru început, au fost Anca }urcaşiu şi Adi Drăgan. Apoi, mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu Andreea Bălan şi Petrişor. M-am ataşat foarte mult de ei, de cazul lui Petrişor”. Revenind în prezent, crede despre Gina şi Vladimir că formează o pereche frumoasă şi plină de căldură, care transmite multă bucurie.

Georgiana Rogojan (Căprioara)
Coregraful perechii Giulia – Ştefan Andrei

Are 21 de ani şi 9 ani de dans sportiv, iar în ediţia a treia a fost coregrafa perechii cîştigătoare, formată din Cosmin Stan şi Doina Ocu. Din ediţiile precedente, i-a admirat pe Laura Cosoi şi Bogdan Boantă, pentru ţinută şi compatibilitate pe ringul de dans. Despre Giulia şi Ştefan crede că ”au un şarm aparte, sînt foarte frumoşi amîndoi şi se susţin unul pe celălat”. Crede că-i va ajuta graţie răbdării, dansului şi optimismului.

Victoria Bucun
Coregraful perechii Pavel Bartoş – Luciana Muntean

Victoria (foto stînga) are 38 de ani şi de 20 dansează. Este coregrafă la Teatrul Dramatic din Chişinău, iar la emisiunea “Dansez pentru tine” a cîştigat două trofee, împreună cu perechile Victor Slav – Carmen Stepan şi Alex Velea – Cristina Stoicescu. Aceştia au şi fost preferaţii ei din ediţiile anterioare, alături de Adriela şi Smiley. Crede că punctele ei forte sînt “toleranţă şi simţul umorului”, iar punctul slab: “Nu pot să ucid iepurele din mine”. Pentru ea, Pavel şi Luciana sînt “o pereche cu

Svetlana Gluhova
Coregraful perechii Florin Grozea – Natalia Sandu

Svetlana (35 de ani) e absolventă a Universităţii de arte din Chişinău şi a fost dansatoare în trei musicaluri din SUA (“Piano Man”, “Caliente” şi “42 Street”). Se consideră perfecţionistă (şi-ar dori să poată repeta mai mult de şase ore pe zi) şi deschisă comunicării, dar ia ca o slăbiciune faptul că nu-i place să piardă. Despre perechea pe care o antrenează crede: “Au mult entuziasm şi dorinţă de a munci. Florin este un motor important în perechea mea şi o personalitate foarte carismatică”.

Dansez pentru tine – vineri, 20.30, PRO TV