„Cel ales” – în competiția oficială a Festivalului de Film de la Tiburon, SUA

De: Carmen Ulian / 10.03.2015, 16:00
Lungmetrajul "Cel ales", regizat de Cristian Comeagă, a fost selectat la a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Tiburon (9-17 aprilie), SUA.

Filmul „Cel ales” îi are în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu și Olimpia Melinte și are premiera în România pe 24 aprilie.

Film de acțiune cu multe momente dramatice, cu tentă polițistă, dar și cu accente comice, „Cel ales” povestește, într-o manieră surprinzătoare, duelul peste decenii între un transfug devenit asasin și cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat existența.

Regizorul, scenaristul și producătorul Cristian Comeagă își descrie filmul ca fiind „în egală măsură brutal și delicat, agreabil și tulburător. Nu e povestea adevărată a unui individ, ci un mozaic din cioburi de povești, toate adevărate. Sper să aducă un nod în gât celor care-l vor vedea.”

Povestea filmului începe în anii ”80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din țară tocmai de cei care erau puși să-l țină înăuntru cu orice preț. Ani mai târziu, i-au cerut un favor, la schimb – o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. În prezent, domnul X conduce, alături de o tânără necunoscută (Laura Cosoi), o mașină printr-o țară care nu mai e a lui, în căutarea ieșirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.

Cel ales este produs de Domino Film, casa de producție care are în portogoliu trei dintre filmele lui Nae Caranfil: Asfalt tango, Filantropica și Restul e tăcere, dar și comediile Tache și La bani, la cap, la oase.

Pelicula este distribuită de InterComFilm Distribution și are premiera în 24 aprilie, pe 50 de ecrane din întreaga țară.