Cel mai atractiv oraș din lume se află în Europa

De: Dragos Tanase / 20.05.2014, 10:30
Cel mai atractiv oraș din lume se află în Europa
Pricewaterhouse Coopers (PwC) a realizat un clasament al celor mai atractive orașe din lume, pe care l-a publicat în cotidianul Le Parisien.

Londra este orașul cel mai atractiv din lume, el fiind urmat de New York, Singapore, Toronto și San Francisco. Parisul ocupă locul al șaselea, cu două poziții mai jos decât în precedentul clasament. În ‘City of Opportunity 2014’ au fost înregistrate 30 de orașe.

‘Diferența dintre Londra și Paris nu este chiar atât de mare. Ca și Londra, Parisul obține un scor general foarte echilibrat. ‘Diferența este făcută de rata de creștere a țării’, precizează Bernard Gainnier, director general al PwC Franța.

Capitala Franței stă bine la capitalul intelectual și capitalul de inovație, precum și la sistemul de educație, protejarea mediului și la capitolul transport în comun.

La categoriile ‘calitatea vieții’ și ‘cel mai scump oraș din lume’, Parisul se situează pe locul al șaptelea, fiind penalizat în schimb pentru ambuteiaje și greutățile în găsirea unei locuințe (locul al 14-lea).