Cel mai bătrân bărbat din lume a murit, la 112 ani

De: Gabriela Voicu / 16.09.2013, 14:20
Cel mai bătrân bărbat din lume a murit, la 112 ani
Americanul de origine spaniolă Salustiano Sanchez, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 de ani în New York.

Salustiano Sanchez, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 de ani în New York. 

Recunoscut de reprezentanții Guinness World Records drept cel mai bătrân bărbat din lume, Salustiano Sanchez a murit, vineri, într-un azil de bătrâni din Grand Island, au precizat reprezentanții casei funerare M. J. Colucci & Son.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Salustiano „Shorty” Sanchez a fost născut în Spania, a lucrat mulți ani pe o plantație de trestie de zahăr și era pasionat gin-rummy, un joc de cărți.

Acesta devenise cel mai bătrân bărbat din lume după decesul japonezului Jiroemon Kimura la vârsta de 116 ani.

Salustiano Sanchez a spus într-un interviu că longevitatea sa s-ar datora faptului că în fiecare zi mânca o banană și lua o pastilă de Anacin – un analgezic ușor care conține acid acetilsalicilic și cofeină.

Salustiano Sanchez

Salustiano Sanchez provenea din localitatea El Tejado de Bejar din Spania și a lucrat pe o plantație de trestie de zahăr din Cuba înainte de a se muta în SUA, unde a început să lucreze într-o mină de cărbuni din Kentucky. Sanchez s-a mutat apoi în regiunea Niagara Falls din New York la începutul anilor ’30 și a început să lucreze în construcții. 

S-a căsătorit cu soția sa, Pearl, în 1934. Salustiano Sanchez a avut doi copii, șapte nepoți, 15 strănepoți și cinci stră-strănepoți.

După moartea sa, cel mai bătrân bărbat din lume a devenit italianul Arturo Licata care are 111 ani. Cea mai bătrână femeie din lume este japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, iar cea mai în vârstă persoană din lume, al cărei record de longevitate a fost autentificat, a fost franțuzoiaca Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile.