Cel mai bătrân miliardar al lumii a murit la 101 ani

De: Marian Andrei / 28.06.2012, 12:00
Cel mai bătrân miliardar al lumii a murit la 101 ani
Elvețianul Walter Haefner, ocupantul locului 248 în clasamentul Forbes al miliardarilor, s-a stins din viață la vârsta de 101 ani, acum o săptămână, decesul său fiind anunțat, însă, abia ieri.

Haefner avea, potrivit Forbes, o avere de 4,3 miliarde de dolari, dobândită, în principal, din imprturile de automobile. Familia sa deține rețeaua de dealeri auto Automobil-und Motoren AG – cel mai mare furnizor din Elveția de autoturisme Volkswagen, Seat, Skoda și Audi. În plus, el era angajat în afaceri în domeniul tehnologiilor informaționale, deținând pachetul majoritar al companiei americane CA Technologies.

În comunicatul în care se anunță moartea sa, se arată că până în ultima zi de viață, acesta s-a prezentat cu regularitate la biroul companiei sale din Zürich.

După moartea lui Haefner, care era cel de-al treilea bogat al Elveției, titlul de „decan de vârstă al miliardarilor” este moștenit de bancherul David Rockefeller, în vârstă de 96 de ani, nepotul celebrului magnat american John D. Rockefeller, întemeietorul imperiului Standard Oil.