Cel mai bine plătite joburi în 2013

De: Gabriela Voicu / 02.01.2013, 13:00
Cel mai bine plătite joburi în 2013
Cei care iau în calcul angajarea sau schimbarea locului de muncă actual pentru începutul anului 2013 pot câștiga salarii cuprinse între 600 și 5.000 de euro net pe lună, potrivit specialiștilor în recrutare.

Cei care vor să se angajeze sau să își schimbe locul de muncă actual în 2013 pot câștiga salarii cuprinse între 600 și 5.000 de euro net pe lună, potrivit specialiștilor în recrutare. Condiția este ca românii aflați în căutarea unui job să se orienteze fie spre domeniul IT, fie spre cel financiar, acestea păstrând pozițiile de lideri în topul celor mai bine plătite industrii și pentru anul acesta

„Un angajat începător din zona de software poate avea un salariu de debut în valoare de 600 de euro net pe lună, în timp ce un specialist senior în domeniu va putea câștiga și 4.000 de euro net pe lună”, spune Leonard Rizoiu, business unit manager în cadrul Barnett McCall, companie a furnizorului de servicii de muncă temporară Gi Group.

Chiar și recruiterii „pariază” pe sectorul financiar pentru anul viitor, aceștia fiind de părere că românii care își vor căuta un loc de muncă în domeniu, vor avea și cele mai mari șanse de a câștiga cei mai mulți bani.

„În cazul domeniului financiar contează foarte mult nivelul de experiență al angajaților. Luând în calcul un nivel de senior pentru pozuția de controller financiar și mergând până la o poziție de director financiar, salariul poate varia de la un minim de 1.500 de euro net pe lună, respectiv la cel mult 5.000 de euro net pe lună”, mai precizează Leonard Rizoiu.

În ceea ce privește munca temporară, cei care se vor orienta spre IT, comunicații, finanțe sau sectorul juridic vor putea beneficia de cele mai mari câștiguri de pe piața forței de muncă din anul 2013.

Citește „Topul celor mai bine plătite joburi în 2013”, pe ZF.ro