Cel mai bine vândute albume ale anului 2011

De: Cătălina Matei / 19.12.2011, 12:55
Cel mai bine vândute albume ale anului 2011
Adele, Beyonce, Lady Gaga dar şi Michael Buble se numără printre artiştii ale căror albume au întregistrat vânzări uriaşe în acest an. Iată topul celor mai bine vânduţi muzicieni.

1 Adele – „21”
Adele şi-a spulberat competiţia cu albumul său de debut, care a înregistrat, până în acest moment, o vânzare de 4,8 milioane de copii în toată lumea.

2. Lady Gaga – „Born This Way”
Excentrica artistă s-a situat pe locul 2 în acest top al celor mai bine vândute albume, cu 1,9 milioane de copii. Considerând că fanii ei au putut să cumpere albumul de pe Amazon, cu doar 99 de cenţi, este de neînţeles cu de Lady Gaga nu s-a situat pe primul loc.

3. Lil Wayne – „Tha Carter IV”

Cel de-al 9-lea album de studio al artistului s-a vândut în 1,9 milioane de exemplare, în ciuda numeroaselor recenzii negative.

4. Jason Aldean – „My Kinda Party”

Dacă nu sunteţi fani ai muzicii country, probabil nici n-aţi auzit de Jason Aldean, însă cântăreţul de 34 de ani a vândut aproape 1,4 milioane de exemplare din albumul său.

5 Mumford & Sons – ‘Sigh No More’
Trupa britanică a vândut albumul său de debut în 1,3 milioane de copii.

6. Jay-Z / Kanye West – „Watch the Throne”
Când lumea a aflat că Jay Z şi Kanye West fac echipă pentru un album, aşteptărilor au fost foarte mari. Rezultatul: „Watch the Throne” s-a vândut în 1,1 milioane de exemplare.

7. Michael Buble – „Christmas”
Albumul canadianului, cel de-al cincilea album de studio, a vândut 1 milion de copii în 2011.

8 Beyonce – „4”
Anul acesta, albumul lui Beyonce „4”, lansat în iunie, a vândut aproape 1 milion de exemplare, deşi niciunul dintre single-uri nu a devenit hit de radio.

9. Lady Antebellum – ‘Own the Night’
În 2011, cel de-al treilea LP de studio al trupei, a vândut 1,3 milioane de copii.

10. Katy Perry – „Teenage Dream”

Katy Perry a intrat în istorie ca primul artist, după Michael Jackson, şi prima femeie care a avut 5 piese de pe acelaşi album direct pe primul loc în topul Billboard’s Hot 100. Cu toate acestea, albumul „Teenage Dream” a vândut doar 900.000 de exemplare.