Cel mai bun moment pentru a concepe un copil

De: Mihaela Enache / 08.08.2013, 16:20
Cel mai bun moment pentru a concepe un copil
Specialiștii au pus la punct un nou instrument de monitorizare a fertilității. Aceste poate ajuta la identificarea cu precizie a zilelor exacte ale lunii în care o femeie are cele mai multe șanse să conceapă un copil.

Subțire, de mărimea unei nuci, dispozitivul este purtat ca un plasture sub axilă și ia măsurători ale temperaturii corpului de până la 20.000 de ori pe zi.

Dr. Jacques Moritz, director de ginecologie la Spitalul St.Lukes-Roosevelt, a declarat că DuoFertility este un termometru de lux ce este conectat la feedback-ul uman.

După ce este purtat pentru 3-4 zile, datele legate de temperatură pot fi încărcate într-un calculator, alături de alte observații cu privire la ciclul menstrual, obiceiurile de somn și starea de spirit, și apoi pot fi trimise la un laborator de la Universitatea Cambridge din Anglia.

În câteva zile, laboratorul îți trimite pe email evaluările asupra modelelor de fertilitate ale femeii – inclusiv precizarea cu exactitate a zilelor în care cuplul ar trebui să încerce să conceapă.