Cel mai bun moment pentru a rezerva vacanţa de Crăciun

De: Cătălina Matei / 04.11.2016, 11:06
Cel mai bun moment pentru a rezerva vacanţa de Crăciun
Economii, în medie, de 28%. La acest procent se pot aştepta românii în cazul în care îşi rezervă vacanţa de Crăciun şi de Anul Nou în noiembrie. Motorul independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat 13,2 miliarde de preţuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute pentru Studiul său Anual de Zboruri, şi poate, astfel, dezvălui care este cea mai bună perioadă pentru a rezerva biletele de avion.

Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni în aeroport, când românii pleacă de Crăciun şi de Anul Nou. Ca şi când în luna respectivă preţurile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea în rândul cerinţelor de zboruri în decembrie determină, de asemenea, creşterea preţurilor de zbor. Din fericire, românii încă mai pot găsi bilete de avion ieftine pentru că motorul de căutare dezvăluie cea mai bună perioadă pentru a rezerva biletele de avion pentru următorul sezon al vacanţelor.

Analizând peste 13,2 miliarde de preţuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute de pe site s-a constatat faptul că cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile înainte de data plecării, când consumatorii pot economisi, în medie, 28% din costuri. Acest lucru înseamnă că primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Crăciun şi Anul Nou.

Potrivit lui Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo România, ziua şi ora plecării sunt factori care influenţează, de asemenea, preţurile zborurilor.

„Pe lângă cea mai bună perioadă pentru a face o rezervare, în Studiul nostru Anual de Zboruri am descoperit că preţurile pot varia enorm şi în funcţie de ziua şi ora plecării, cele mai scăzute fiind de obicei în zilele de marţi şi cele mai ridicate în zilele de sâmbătă. Diferenţa medie de cost pentru zbor este de 11% între aceste două zile ale săptămânii.”

Cele mai scăzute tarife se găsesc la începutul acestui an

În ultimii doi ani, datele au arătat că cele mai ieftine bilete au putut fi găsite cu 53 de zile în avans, dar în acest an datele au demonstrat că cele mai ieftine bilete se găsesc cu 56 de zile înainte de plecare. Pe de altă parte, călătorii pot găsi cele mai scumpe bilete în cazul în care aleg să rezerve zborul în ziua plecării.

„Ştim din studiul nostru internaţional despre călătorii că, de cele mai multe ori, preţul este cel mai important factor pentru oameni atunci când caută bilete de avion. Ca regulă de bază, sfătuim călătorii să-şi rezerve biletele cu 56 de zile în avans, pentru a se asigura că prind cele mai ieftine tarife, pe baza rezultatelor din statisticile de călătorie din acest an”, spune Mircea Giurcă şi subliniază faptul că începutul lunii noiembrie este, în medie, cel mai bun moment pentru a rezerva biletele de avion pentru Crăciun.

Bangkok este destinaţia preferată de Crăciun

Când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou în străinătate, Bangkok este cea mai populară destinaţie în rândul românilor în acest an.

„Zborurile către Bangkok au, de fapt, cele mai ridicate preţuri atunci când călătorim în ultima săptămână din decembrie, din cauza interesului mare la nivel general. Călătorind spre Bangkok în ianuarie sau februarie, călătorii pot economisi până la 30% din costurile de zbor şi, alegând primăvară ca sezon pentru a merge acolo, pot economisi până la 35% din costurile de zbor”, spune Mircea Giurcă.

Sfaturi de călătorie pentru a rezerva bilete de avion în întreaga lume

  • Rezervaţi zborul cu 56 de zile în avans pentru a obţine cele mai ieftine bilete – şi puteţi economisi, în medie, 28% din costuri
  • Biletele cele mai scumpe sunt în general în ziua plecării
  • Zborurile de seară între orele 18:00 şi 00:00 au, de obicei, cele mai mici preţuri
  • În mod obişnuit, este mai scump să zbori dimineaţa şi la prânz, înainte de ora 15:00
  • Ziua de marţi este, în general, cea mai ieftină zi de zbor
  • Ziua de sâmbătă este, de obicei, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a rezerva zborul

10 cele mai populare destinaţii în rândul românilor şi cel mai bun moment pentru a rezerva zborul*

Destination

Best time to book

1.       Bangkok

38 de zile înainte de plecare

2.       Londra

58 de zile înainte de plecare

3.       Dubai

42 de zile înainte de plecare

4.       Roma

50 de zile înainte de plecare

5.       Madrid

54 de zile înainte de plecare

6.       Milano

58 de zile înainte de plecare

7.       Barcelona

56 de zile înainte de plecare

8.       Atena

58 de zile înainte de plecare

9.       Viena

56 de zile înainte de plecare

10.    Lisabona

54 de zile înainte de plecare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Pinterest