Cel mai bun prieten al omului? Un crocodil! (Poze)

Apropo.ro / 17.08.2009, 12:29
Dupa ce a fost salvat de la moarte, un crocodil a devenit cel mai bun prieten al unui iubitor de animale din Costa Rica.

La 52 de ani, Chito iubeste animalele, in special un crocodil lung de cinci metri si 450 de kilograme, pe care l-a salvat de la moarte.

Impuscat in ochi, crocodilul Pocho a fost ingrijit de Chito, un barbat din Costa Rica, devenind cel mai bun prieten al acestuia.

Legatura dintre ei a dvenit atat de stransa incat lacul de 100 de metri patrati din Siquirres (Costa Rica) a devenit atractie turistica pentru sute de curiosi care au aflat de povestea celor doi.

Chito spune ca totul a inceput in urma cu 20 de ani. "L-am gasit aproape fara suflare pe malul unui rau. Fusese impuscat de un fermier care il prinsese atacandu-i vitele. Am avut nevoie de ajutorul catorva prieteni pentru a-l urca in barca (desi nu avea mai mult de 80 de kilograme). L-am numit Pocho, care inseamna putere".

Chito si Pocho se joaca

Cine e mai tare, Pocho sau Chito?

Chito l-a hranit pe Pocho cu pui si peste, iar pentru a-l reface total i-a administrat timp de sase luni medicamente. In tot acest timp, crocodilul Pocho a stat la Chito acasa.

Dupa ce s-a refacut, Pocho si-a gasit casa intr-un lac, iar cei doi au inceput sa devina prieteni.

"Abia dupa 10 ani am inceput sa ma apropii de el. La inceput doar il atingeam usor, apoi, in timp, mi-am dat seama ca daca il strig pe nume vine spre mine".

Dupa 20 de ani de cand a fost salvat, Pocho il lasa pe Chito sa se urce pe el, sa inoate alaturi sau sa se "lupte" in joaca.

Totul spre multumirea sufleteasca a lui Chito si spre deliciul sutelor de turisti care vin zilnic sa vada neobisnuita prietenie dintre un om si o reptila.

Aproape de un sarut

Daca n-ar fi adevarat, ai putea sa juri ca este un trucaj. Cei doi aproape se "saruta"