Cel mai controversat sandwich McDonald’s

De: Gabriela Voicu / 11.11.2011, 17:40
Cel mai controversat sandwich McDonald's
Sandwich-ul McRib este o dovada ca marketingul este esential in a produce miliarde de dolari din industria fast-food.

Sandwich-ul McRib (McCostite) nu are oase, desi acestea sunt definitorii pentru ideea de costite. Seamana vag cu originalul si este facut dintr-o carne de porc pe care multi o critica dupa ce au fost dezvaluite conditiile dure in care sunt crescute animalele.

Consumatorilor, insa, nu prea le pasa – McRib este unul dintre cele mai populare sandwich-uri din istoria McDonald’s, chiar daca nu este disponibil mereu.

Aparut din necesitate, avand in vedere ca nu exista suficienta carne de pui pentru a acoperi cererea, McRib este alternativa perfecta pentru McNuggets si a fost modelat dupa costitele pe care americanii le „incingeau” pe gratar. In realitate, in compozitia sandwich-ului intra maruntaie, bucati din stomac si inima de porc, potrivit unei importante reviste din Chicago.

Sandwich McRib

Procesul prin care carnea proaspata devine forma congelata dureaza 45 de minute, iar sandwich-ul ajunge in final sa contina 70 de ingrediente, intre care un inalbitor folosit pentru presurile de Yoga.

Interesant este si ca McDonald’s relanseaza acest burger in momente-cheie, introducandu-l in meniuri de fiecare data cand scade dramatic pretul la carnea de porc. Inca o dovada ca fast-food-ul este o afacere foarte profitabila, daca stii cum sa tai costuri in permanenta.