Cel mai emoționant discurs de la Globurile de Aur 2013 (Video)

De: Gabriela Voicu / 14.01.2013, 16:12
Cel mai emoționant discurs de la Globurile de Aur 2013 (Video)
Jodie Foster s-a folosit de gala Globurile de Aur 2013 pentru a vorbi, în premieră, în public, despre faptul că este lesbiană.

Actrița Jodie Foster, care a primit aseară premiul Cecil B. De Mille pentru întreaga carieră în cadrul galei Globurile de Aur 2013, a ținut un discurs care a emoționat până la lacrimi publicul de la ceremonie. Ea s-a folosit de gala „Globurile de Aur” pentru a vorbi, în premieră, în public, despre faptul că este lesbiană.

La ceremonie a fost prezentă și fosta parteneră a actriței, Cydney Bernard.

Actrița și regizoarea în vârstă de 50 de ani, a mulțumit în discursul său copiilor ei, dar și fostei partenere de viață, recunoscându-și indirect orientarea sexuală, lucru despre care nu a vorbit niciodată în public, potrivit people.com.

„Dacă tot sunt aici și sunt pusă pe confesiuni, o să spun ceva ce n-am putut niciodată să spun în public. E o declarație care mă face un pic nervoasă, dar am s-o spun tare și răspicat”, și-a început discursul actrița americană, care a venit la gală însoțită de cei doi fii ai săi, Charlie (13 ani) și Kit (10 ani). Copiii au fost concepuți prin fertilizare în vitro, iar Foster nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl.

„Acesta nu va fi un discurs care să conțină vreo mare dezvăluire, pentru că eu am făcut deja asta acum o mie de ani, în epoca de piatră, într-o perioadă în care o fată sensibilă se dezvăluia mai întâi familiei și prietenilor, apoi colegilor, apoi celor care o cunoșteau… Dar acum aud că o celebritate trebuie să spună toate detaliile despre viața ei intimă într-o conferință de presă sau într-un reality-show”, a adăugat Jodie Foster.

Actrița a continuat discursul cu mulțumiri: „Îi mulțumesc fostei mele partenere în iubire, surorii mele de suflet în această viață. Confesoarea mea, cea mai bună prietenă de 20 de ani încoace, Cydney Bernard. Îți mulțumesc Cyd! Sunt atât de mândră de familia noastră modernă, de fiii noștri extraordinari, Charlie și Kit, care sunt motivul pentru care respir și evoluez”.

Foster, care a debutat ca actriță la vârsta de 3 ani, a mărturisit că cei 47 de ani petrecuți în atenția constantă a publicului au determinat-o să fie foarte protectoare cu viața ei privată. „Dacă ar fi trebuit să luptați pentru o viață care să fie reală și onestă în ciuda tuturor greutăților, poate că și voi ați aprecia discreția mai mult decât orice”, a mai spus Jodie Foster.

Deși discursul i-a indus în eroare pe mulți dintre cei prezenți, care au înțeles că actrița urmează să se retragă din activitate, aceasta a negat. „N-aș putea renunța la actorie niciodată„, le-a spus ea reporterilor, în culise.