Cel mai exclusivist restaurant din Statele Unite are o lista de așteptare de 5 ani

De: Marian Andrei / 18.02.2014, 12:15
Cel mai exclusivist restaurant din Statele Unite are o lista de așteptare de 5 ani
V-ați gândit vreodată că trebuie să-ți programezi ieșirea la restaurant cu cinci ani înainte? Și asta nu la un restaurant de fițe, ci la "Bistroul din subsol", un micuț restaurant cu doar 12 mese situat la subsolul reședinței patronului.

Ei bine, Damon Baehrel este proprietarul acestui restaurant, în care el este „omul orchestră”. Potrivit lui Baehrel, el este „patron, șef bucătar, ospătar, spălător de vase, cultivatorul produselor din care se prepară mâncărurile servite acolo” iar tot ceea ce se servește provine de pe proprietatea sa.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Toată povestea a început acum 25 de ani, când Baehrel, care era pilot de motocicletă, s-a rănit și nu a mai putut participa la cursele de motocros. El și soția sa au cumpărat o proprietate de cinci hectare și, încercând să aplice ce a învățat de la mama sa în domeniul gastronomiei, s-a apucat de catering cu preparate bio.

Încet, încet, domeniul de activitate s-a schimbat și a devenit bistroul de acum.

Chiar dacă sună ciudat, oamenii se simt cu adevărat bine aici, savurează mâncarea exclusivistă și nu sunt speriați de prețuri, care nu sunt deloc mici – 255 de dolari o masă, fără vin și bacșiș. Mulți călătoresc ore în șir sau zboară cu avionul pentru privilegiul de a servi masa în subsolul casei lui Baehrel.

Chiar dacă Baehrel nu se laudă cu personalitățile care i-au trecut pragul, se spune că celebrități ca Jerry Seinfeld și Martha Steward au mâncat aici. Baehrel, chiar dacă nu a dat nume, spune că personalități din 48 de țări au mancat în bistroul său.

Se speculează că până și Barack Obama ar fi mâncat la Baehrel în 2011.

Ce este cu adevărat surprinzător este faptul că până de curând nu a existat nicio mențiune în presă despre localul său, el nedorind un bussines manager sau să cheltuiască bani pe marketing. Singura modalitate de promovare a fost recomandarea clienților iar singurul mod de a face rezervare este prin email.

Venitul adus de ineditul local este de 750.000 de dolari anual, doar cu puțin mai mic decât al unui restaurant de succes din Manhattan.

Cei care și-au propus să mănânce la „Bistroul din subsol” trebuie să se grăbească, pentru că lista de așteptare se întinde pe o perioadă de cinci ani. Chiar și așa nu au mult timp la dispoziție pentru că bărbatul de 51 de ani nu mai face programări după 2018, când intenționează să se pensioneze.