Cel mai fericit om din lume este un călugăr budist

De: Marian Andrei / 02.11.2012, 14:30
Cel mai fericit om din lume este un călugăr budist
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Wisconsin, cel mai fericit om de pe planetă este călugărul budist Matthieu Ricard dintr-o mănăstire din capitala Nepalului.

Născut în Franța acum 66 de ani, Ricard și-a dat doctoratul în genetică, însă la puțin timp după aceea a decis să abandoneze cariera științifică și să se concentreze asupra budismului tibetan.

Pentru a putea „măsura” cât de fericit este Ricard, cercetătorii au conectat la creierul acestuia 256 de senzori. Aceștia au relevat faptul că, atunci când Ricard meditează, creierul acestuia emite un nivel neobișnuit de mare de unde gamma. Senzorii au arătat o activitate mai intensă în partea stângă a cortexului prefrontal decât în partea dreaptă, ceea ce înseamnă că Ricard are o capacitate „anormal de mare” de a fi fericitși de a respinge negativismul.

În cadrul aceluiași studiu, specialiștii au mai descoperit că activitatea creierului celor care care practică intens meditația (au peste 50.000 de ședințe de meditație) este significant diferită față de cea a oamenilor „normali”.