Cel mai frumos diamant galben, scos la licitatie in noiembrie (Poze)

Apropo.ro / 06.10.2011, 15:18
Sun Drop este un diamant splendid in forma de lacrima, pe care casa Sotheby il va scoate la licitatie pe in noiembrie, pentru un pret de pornirre de cel putin 11 milioane de dolari.

Reprezentantii Sotheby au anuntat ca vor scoate la licitatie un diamant galben in forma de lacrima, a carui valoare este estimata la 11-15 milioane de dolari.

Diamantul Sun Drop va fi „vedeta” evenimentului Magnificent Jewels, organizat de casa de licitatii pe 15 noiembrie, la Geneva.

„Fancy Vivid Yellow” este denumirea cromatica acordata de Gemological Institute of America (GIA) splendidei pietre pretioase, reprezentand nivelul superior pentru categoria diamantelor galbene.

Potrivit GIA, diamantul urias, a carui puritate a fost marcata VVS1, „este inconjurat de o aura magica” – culoarea naucitoare, marimea si forma unica ii garanteaza statutul de „rege” al clasei sale.

Piatra pretioasa a fost expusa anul acesta la Natural History Museum din Londra, iar astazi a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa din Hong Kong.

Versiunea nefinista a fost descoperita in Africa de Sud, in 2010, apoi a fost prelucrata de compania Cora International, cu sediul in New York, unul dintre jucatorii de top de pe piata diamantelor.