Cel mai ghinionist sau cel mai norocos om din lume?!

Apropo.ro / 03.01.2013, 15:20
Cel mai ghinionist sau cel mai norocos om din lume?!
Frano Selak din Croația poate fi considerat deopotrivă cel mai ghnionist dar și cel mai norocos om din lume, pe bună dreptate. Citește povestea lui...

Frano Selak, în vârstă de 81 de ani, profesor în Croația este norocos și ghinionist deopotrivă. Cum poți cataloga un om care a trecut pe lângă moarte de 7 ori, dar care a și câștigat la loterie un premiu important?

Frano, un profesor de muzică din Croația, nu pare cu nimic deosebit la prima vedere. Își trăiește viața ca orice alt octogenar.

Prin ce a trecut în cei 81 de ani de viață ai săi, Frano poate spune că a trăit momente de neuitat. A supraviețuit unei prăbușiri cu avionul, câtorva accidente de tren și mașină, dar și altor dezastre.

După momentele de grea încercare au sosit și cele la care se aștepta mai puțin. A câștigat la loterie aproape 1 milion de dolari. Asta se întâmpla în urmă cu șapte ani de zile, cu ocazia celui de-al cincilea mariaj al său.

Până de curând, Frano deținea o proprietate de lux pe o insulă privată și deținea o avere frumoasă. Croatul a realizat că „banii nu aduc fericirea”, astfel că și-a vândut casa, a împărțit averea între familie și prieteni și s-a mutat înapoi în casa lui modestă din Petrinja, sudul Zagrebului. A păstrat bani pentru a construi un altar închiat Fecioarei Maria, despre care spune că i-a purtat noroc în viață.

Frano

Frano, câștigător la Loto

Aceasta a fost cea care l-a salvat de la moarte în 1962 când trenul cu care călătorea a deraiat de pe șine și s-a păbușit într-un râu. În timp de 17 oameni și-au pierdut atunci viața, Frano a scăpat cu o hipotermie și răni ușoare.

Un an mai târziu, Frano a avut din nou parte de protecție divină. Pe când călătorea de la Zagreb către Rijeka, cu avionul, ușa cockpit-ului s-a desprins și l-a aruncat afară. 19 pasageri și-au pierdut viața, și doar croatul a aterizat pe o căpiță de fân.

În 1966, autobuzul în care se afla a ajuns într-un râu. Atunci 4 oameni s-au încecat, dar Frano a reușit să ajungă teafăr la mal.

Încercările grele prin care a trecut nu s-au oprit aici. În 1970 a trecut prin cel de-al patrulea accident, când mașina în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. A ieșit din mașină înainte ca aceasta să explodeze.

Trei ani mai târziu, a avut din nou probleme cu mașina. Aceasta a luat foc și a suferit doar răni ușoare.

Ultimele două accidente cărora le-a supraviețuit au avut loc în 1995 și 1996. A avut parte de două accidente rutiere. Unul minor, iar în al doilea s-a izbit de un tir, pe o serpentină la munte. În ultimile secunde a sărit din mașină și s-a agățat de un copac, înainte ca mașina să ajungă într-o prăpastie și să explodeze.

A scăpat din toate încercările grele nevătămat, iar viața l-a recompensat cu un premiu modest la loterie: 1 milion de dolari.