Cel mai gras om din lume a murit, după ce slăbise 166 de kilograme

Apropo.ro / 27.05.2014, 13:45
Cel mai gras om din lume a murit, după ce slăbise 166 de kilograme
Mexicanul Manuel Uribe, considerat cel mai gras om din lume, în anul 2006, a murit luni seară, la vârsta de 48 de ani.

Uribe avea 560 de kilograme, acum opt ani, când a fost inclus în Cartea Recordurilor, dar a reușit să slăbească 166 de kilograme și să ajungă, astfel, la 394 de kilograme. Din păcate, inima sa nu a mai făcut față regimului impus pentru a slabi și a cedat.

Uribe fusese internat în spital încă din 2 mai, când a fost transportat cu macaraua la spital. De atunci, doctorii s-au zbătut să-l mențină în viață, dar nu au reușit decât să-i prelungească agonia.

Pe lângă problemele de la inimă, Uribe suferea și cu ficatul. Mexicanul a fost în permanență un obez, el depășind suta de kilograme încă de când avea 12 ani. De atunci, mexicanul a luat în continuu în greutate, astfel că din 2002 nu a mai putut să se ridice din pat și să se îngrijească singur.

Mama și prietenii lui aveau grijă să-l spele. În ultimii 12 ani, Uribe se mai ridicase o singură dată din pat, în 2008, când s-a însurat cu Claudia Solis.

După ce a intrat în Cartea Recordurilor, în 2006, Uribe a început o dietă drastică pentru a slăbi. Patul său a fost dotat cu aparatura necesară pentru a-l ajuta să facă tracțiuni și genuflexiuni. În plus, și-a propus să mănânce doar de șase ori, regimul său alimentar bazându-se pe ouă, fructe, legume, carne de pui și de pește.

Printre altele, Uribe mânca șase ouă și un castron cu fructe la micul dejun, salată de ton cu avocado, castraveți și grapefruit la prânz, piept de pui cu legume la cină. În plus, mexicanul avea parte de trei gustări. Câte un shake de proteine, făcut în special din fructe proaspete, plus o porție de pește cu salată verde.