Cel mai greu de ucis om din lume

De: Marian Andrei / 04.06.2014, 11:30
Cel mai greu de ucis om din lume
Cel mai greu de ucis - ar fi putut fi o categorie de seamă din Cartea Recordurilor, însă motivul pentru care ea nu există oficial este destul de clar: Guiness nu dorește ca lumea să încerce să doboare un astfel de record. Faptul că nu există această categorie nu înseamnă, însă, că nu ar fi fost destule persoane care s-ar fi calificat pentru a fi menționate.

Un prim exemplu ar proveni din timpul Rusiei țariste, când celebrul călugăr Grigori Rasputin a murit doar după ce a fost otrăvit, împuscat de trei ori, castrat și, în cele din urmă, aruncat în apele înghețate ale unui râu.

Totuși, nici Rasputin nu este un personaj de top dacă aflăm evenimentele ultimei perioade a vieții ale imigrantului irlandez Michael Malloy, supranumit și Mike Indestructibilul sau Mike cel de Oțel.

În 1933, la 50 de ani, Malloy, care fusese pompier, devenise alcoolic notoriu și homeless. Cinci cunoștințe ale sale au decis că e cazul să facă niște bani pe spinarea lui. Astfel, i-au făcut trei asigurări de viață, socotind că în scurt timp acesta va muri iar ei vor încasa banii. Mai mult, unul dintre ei, care deținea un bar, i-a asigurat lui Malloy un cont nelimitat, acesta putând bea cât dorea fără să plătească.

Deoarece Malloy nu numai că nu murea, dar părea chiar că se simte bine bând fără să plătească, barmanul, unul dintre conspiratori, i-a dat acestuia să bea, timp de o săptămână, numai antigel. După antigel a urmat terebentina, otrava de șobolani dizolvată în băutură, stridii crude marinate în alcool metilic și, ca o gustărică, sardine stricate amestecate cu cuișoare (cuie, nu planta) sau sticlă pisată.

Supărați că Malloy se încăpățânează să nu moară, într-o noapte, la -25 de grade Celsius, l-au aruncat într-un morman de zăpadă și l-au stropit cu apă rece. Credeți că Malloy s-a prăpădit? Răspuns corect: Nu, astfel că, într-o altă noapte l-au legat de un taxi si l-au târât pe străzi și, pentru siguranță, au trecut și cu taxiul peste el. Asta i-a pus capac lui Malloy… pentru trei săptămâni. Ieșit din spital, prima lui grijă a fost să meargă la local și să ceară ceva de băut.

Conspiratorii l-au înbătat pe Malloy, după care i-au indesat în gură un furtun legat la țeava de gaze, chestie care, în fine, i-a fost fatală acestuia cam după o oră.

Criminalii ar fi scăpat nepedepsiți dacă cearta lor pentru banii de asigurare nu ar fi ajuns la urechile polițiștilor, care au aflat destul de repede cele întâmplate. Patru dintre cei cinci au fost executați pe scaunul electric, ei murind de la prima încercare (în imagine, Mike și cei patru asasini executați).