Cel mai înalt bărbat din SUA are nevoie de… pantofi

De: Gabriela Voicu / 04.05.2012, 19:00
Igor Vovkovinskiy, cel mai înalt bărbat din SUA, măsoară 2 metri și 33 de centimetri în înălțime și poartă numarul 58 la încălțăminte.

Cel mai înalt bărbat din Statele Unite are nevoie de… o pereche de pantofi! La 2 metri și 33 de centimetri în înălțime, poartă numarul 58 la încălțăminte, mărime care nu se face decât la comandă. O astfel de pereche de pantofi costă 15.000 $, bani pe care tânărul de 28 de ani nu îi are. Ajutat de prieteni, el și-a creat o pagină de internet prin care oamenii pot să îi doneze bani.

Igor Vovkovinskiy spune că până acum a suferit 16 intervenții chirurgicale în 6 ani pentru a remedia problemele cauzate de încălțămintea care nu i se potrivea.

Mulaj după picioarele lui Igor Vovkovinskiy

Singura pereche de pantofi pe care o mai are și care i se și potrivește nu are aderență, ceea ce face ca părăsirea locuinței să fie un adevărat pericol.

„De șase ani nu pot să mai ies nici măcar la o simplă plimbare. Aștept momentul în care voi putea să îmi plimb câinele liniștit”, spune Igor Vovkovinskiy.

El a mers recent la fabrica unui cunoscut producător de încălțăminte sportivă care i-a realizat un model tridimensional al piciorului, urmând să-i relizeze pantofi pe măsură, iar costul va fi între 12.000 și 20.000 de dolari.

Igor Vovkovinskiy are nevoie de pantofi

Va dura șase săptămâni până când compania va termina primele modele, urmând ca ulterior eventual să facă ajustările necesare.

Igor Vovkovinskiy este originar din Ucraina, are 29 de ani, și s-a mutat la 7 ani în Minnesota pentru a-și trata gigantismul. Atunci avea 1.82 metri în înalțime.

Seria de operații chirurgicale l-a forțat să stea în pat timp de 3 ani, iar mușchii i s-au atrofiat. Cel mai înalt bărbat din SUA crede că noii pantofi îi vor face viața mult mai ușoară.