Cel mai înalt om din lume s-a însurat! Cum arată mireasa?

De: Gabriela Voicu / 28.10.2013, 13:30
Cel mai înalt bărbat din lume este în al nouălea cer, după ce s-a căsătorit cu o femeie care a apărut în viața lui când încetase să își mai caute parteneră.

Cel mai înalt bărbat din lume este în al nouălea cer, după ce s-a căsătorit cu femeia visurilor lui. 

Sultan Kosen (30 de ani), care măsoară 2,52 m înălțime, renunțase la a-și mai căuta iubită după ce a văzut că femeile îl evitau din cauza înălțimii sale, dar când se aștepta mai puțin a întâlnit-o pe Merve Dibo, care are doar 1,73 m înălțime. 

Cuplul s-a căsătorit în Tucia, iar Kosen este foarte încântat că va avea în sfârsit o familie cu femeia iubită. 

După ce visul său de a se căsători a devenit realitate, bărbatul speră să găsească o mașină potrivită cu care să călătorească alături de noua sa soție. 

Sultan Kosen a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai înalt om din lume în 2009, devenind astfel celebru. La nunta sa au venit și VIP-uri, între care Abdullah Gul, președintele Turciei, Prim-Ministrul Recep Tayyip Erdogan, oameni de afaceri renumiți și lideri religioși. 

Kosen, care deține recordul mondial și la categoria „persoana cu cele mai mari mâini” – 27,5 cm lungime – și picioare – 36,5 cm lungime -, a avut nevoie de costum de mire special. 

Medicii cred că boala care i-a afectat creșterea a fost cauzată de o tumoare localizată pe glanda pituitară, care i-a fost extrasă în 2008. 

Kosen a crescut normal până la vârsta de 10 ani, când gigantismul i-a determinat creșterea rapidă din care nu s-a oprit până anul trecut. 

El este una dintre cele zece persoane cunoscute până acum care au depășit înălțimea de 2,44 m, iar în urmă cu patru ani l-a depășit pe chinezul Bao Xishun (2,36 m). Cel mai înalt bărbat din toate timpurile a fost Robert Wadlow din Illinois, SUA, care avea 2,72 m înălțime. El a murit la vârsta de 22 de ani, în 1940.