Cel mai ÎNSPĂ‚IMÂNTĂ‚TOR penis din lume (POZE)

Apropo.ro / 12.11.2012, 12:30
Femelele îngrozite își lovesc partenerii și vor ca actul sexual să se termine cât mai repede.

O specie de gândaci (cowpea weevils) pot fi considerați „adepți” ai sexului sado-maso. Masculii (Callosobruchus maculatus) au țepi pe organul lor sexual ce ajută actului sexual. Acest lucru provoacă dureri îngrozitoare și leziuni interne femelelor.

Cercetătorii de la Universitatea Exeter din Regatul Unit au descoperit că femelele gândac din această specie au poftă de sex atunci când le este sete. Dacă nu au acces la apă o pot face zilnic, și cu câte un alt partener.

penis gandac

Așa arată penisul cu țepi al gandacului

Pofta de sex le este stopată atunci când are loc actul propriu-zis, mai precis atunci când simt țepii de pe penisul partenerului care acționează în interior ca o ancoră. Este atât de neplăcut pentru ele încât vor să scape cât mai repede, motiv pentru care îi lovesc cu picioarele.

Cu toate neplăcerile create, țepii ai și ei un rol semnificativ în reproducerea gândacilor. El este util pentru selecția sexuală. Cu cât aceștia sunt mai mari și distrugători, cu atât mai mult va avea succes la femele.

După copulație, sperma gândacului „este păstrată” în niște cavități speciale denumite buzunare genitale, iar țepii masculului au rolul de a le deschide pentru reproducere. Se cunoaște faptul că masculii din această specie ejaculează o cantitate mare de spermă față de altele.

gandaci

În plin act sexual

Cu ajutorul actului sexual își potolește setea și femela, care absoarbe apa din aparatul reproducător. Este un fel de „dar de nuntă” din partea mirelui. Pentru a se reproduce, ea are nevoie și de spermă și de apă.