Cel mai inteligent om din lume! N-avea nici 2 ani și citea ziare!

De: Dragos Tanase / 07.03.2014, 11:00
Cel mai inteligent om din lume! N-avea nici 2 ani și citea ziare!
Americanul William James Sidis este considerat drept cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Avea un IQ între 250 și 300, în vreme ce IQ-ul unei persoane normale e cuprins între 90 și 115.

Născut în 1898, într-o familie de intelectuali, Will J. Sidis a fost un geniu care a impresionat comunitatea științifică internațională cu abilitățile sale matematice și lingvistice.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

La doar 18 luni… citea ziarul New York Times, până la vârsta de opt ani învățase opt limbi străine, iar la 16 ani a absolvit Harvard-ul.

Tatăl sau, profesor de psihologie la Universitatea Harvard, a considerat că pasiunea pentru învățătura trebuie să le fie inoculata copiilor la vârste foarte fragede.

De altfel, la vârsta de doi putea citi în limba engleză, iar la patru ani scria în franceză. Până la opt ani învățase opt limbi străine (latină, greacă, franceza, rusă, germana, ebraică, turcă și armeana), după care a creat de la zero o nouă limbă, pe care a intitulat-o Vendergood. Mai târziu, avea să vorbească nu mai puțin de 40 de limbi străine.

A intrat la Harvard la vârsta de doisprezece ani și a absolvit prestigioasa universitate la vârsta de 16 ani, în 1914.

Între 1915 și 1919, a lucrat ca profesor de matematică la o universitate din Texas, după care s-a decis să renunțe la cariera academică.

A fost și arestat, pentru că era socialist, iar din 1921 a început să lucreze cu mașini de calcul, o slujbă aflată mult sub capacitățile sale intelectuale. A murit șomer, în 1944, în urma unei hemoragii cerebrale, la vârsta de 46 de ani.