Cel mai longeviv medic din lume dezvăluie secretul. Iată ce mănâncă zilnic

De: Cristiana Trifu / 10.08.2018, 15:00
Cel mai longeviv medic din lume dezvăluie secretul. Iată ce mănâncă zilnic
Încă de când el a împlinit 90 de ani, Dr. Hinohara reuşeşete să-şi păstreze aportul său zilnic la 1.300 de kilocalorii şi să se concentreze pe cantităţi suficiente de proteine, vitamine şi uleiuri vegetale.


“Cartea ‘Yojokun’ (Lecţii de Sănătate), scrisă de botanistul Ekiken Kaibara (1630 – 1714), în Perioada Edo, îi îndeamnă pe oameni să-şi umple 80% din stomac atunci când mănâncă. În cazul meu, este vorba de un 70%”, a declarat Hinohara.

Micul dejun al medicului constă dintr-un pahar de suc de fructe amestecat cu o lingură de ulei de măsline, un pahar de lapte care conţine trei linguriţe de pudră de linte şi o banană.

La cină, mănâncă 90 de grame de carne de vită file două zile pe săptămână, iar în restul de cinci mănâncă peşte. De asemenea, mănâncă şi legume proaspete, cum ar fi broccoli şi salată verde, dar nu înainte de a pune un pic de ulei de măsline pe ele.

La prânz, în biroul său din cadrul spitalului Sf. Luca, Dr. Hinohara bea 180 ml de lapte şi mănâncă trei prăjiturele. În fiecare zi, el practică exerciţii de întindere şi încearcă să mearga 2.000 – 2.500 de paşi într-un ritm lent,  folosindu-se de un baston.