Cel mai malefic roman

Apropo.ro / 01.07.2006, 17:24
Cel mai malefic roman
TVR desfașoara o campanie pentru a gasi cel mai mare roman al tuturor timpurilor. Dar de ce nu am încerca sa-l gasim pe cel mai rau dintre ei? E ceva cu totul ciudat: ai crede ca o întrebare simpla - "cine credeți ca este cel mai malefic personaj din istoria Romaniei?" -

TVR desfașoara o campanie pentru a gasi cel mai mare roman al tuturor timpurilor. Dar de ce nu am încerca sa-l gasim pe cel mai rau dintre ei? E ceva cu totul ciudat: ai crede ca o întrebare simpla – „cine credeți ca este cel mai malefic personaj din istoria Romaniei?” – și-ar gasi repede un raspuns, chiar cu mai multe variante.

La urma urmelor, lista ticaloșilor care populeaza manualele de istorie a Romaniei e lunga, de la, sa zicem, Mihnea Turcitul și Radu cel Frumos pana la destui domnitori fanarioți ori, mai aproape de noi, Ion Antonescu, Carol al II-lea, Corneliu Zelea Codreanu, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae și Elena Ceaușescu sau torționarii Gulagului romanesc.

Pe scurt, nu ducem lipsa de figuri sinistre. De fapt, nu ducem lipsa nici de comemorari care ar merita o mediatizare pe masura.

La Oraștie, Primaria municipiului, Fundația „Dacia” Brașov și Fundația Dacia Revival, s-au înregistrat la Guinness Book, pentru omologarea recordului la… cea mai mare coliva din lume – una de peste doua tone!

Prilejul e comemorarea a 1.900 de ani de la moartea lui Decebal – un minunat anacronism, apropo; e ca și cum francezii l-ar comemora pe galul Vercingetorix sau italienii pe regii etrusci… Prin urmare: avem o coliva, hai sa gasim mortul!

Puteți citi în noul numar , care sunt maleficii istoriei și nu numai, din accepțiunea vedetelor autohtone.

Tags: