Cel mai mare aquarium din lume este in Georgia (Poze)

Apropo.ro / 22.09.2011, 15:30
Cel mai mare aquarium din lume se afla in Georgia, Atlanta, si adaposteste animale din peste 500 de specii existente in lume.

Georgia Aquarium este un ocean in miniatura s-ar putea spune dupa multimea animalelor prezente, 120.000 de exemplare, ce acopera peste 500 de specii din 60 de habitaturi diferite.

Aici se regasesc Balena alba sau Beluga, rechini, pisici de mare si multe altele.

GALERIE FOTO

Georgia Aquarium

Aquariumul pune la dispozitia vizitatorilor cinci galerii diferite, fiecare avand o tema: Tropical Driver, Cold-Water Quest, Georgia Explorer, River Scout and Ocean Voyager.

Constructia a necesitat o investitie de 250 de milioane de dolari, bani proveniti din donatii. Aquariumul este construit pe o suprafata de 81.000 de metri patrati si se afla in centrul orasului.

Majoritatea animalelor ce traiesc la Georgia Aquarium provin de la diferite gradini zoologice, ferme de pesti, etc. Aici se mai gasesc si animale salvate de la moarte.

Georgia Aquarium

Aquarium-ul este umplut cu peste 32.000 de metri cubi de apa, la care se adauga numerosi saci cu sare de mare, pentru a reda mediul propice animalelor marine.

Vizitatorii mai au la dispozitie restaurante cu privelisti de vis, cinema, sala de banchete, de conferinte, iar cei mai puternici pot inota alaturi de animalele preferate.

Georgia Aquarium este deschis publicului 365 de zile pe an. Programul de vizita este mentionat pe site-ul lor. De asemenea, te poti caza la unul din hotelurile din zona pentru a avea timp sa savurezi fiecare moment langa animalele marine.

Georgia Aquarium

Biletele se pot achizitiona online si costa, in functie de varsta, de la 22 de dolari si pana la aproximativ 40 de dolari. Aici exista diferite promotii, curiosii pot vedea, contra-cost, mai mult decat restul vizitatorilor, lucruri din culise, am putea spune.

Georgia Aquarium iti ofera intrarea gratuita daca mergi sa il vizitezi de ziua ta!

Georgia Aquarium

Si daca preturile ti se par acceptabile, nu-ti mai ramane decat sa iti rezervi si biletele de avion.