Cel mai mare castig european la loterie

De: Marian Andrei / 24.08.2009, 17:41
Cel mai mare castig european la loterie
Premiul cel mare al Loteriei italiene, cel mai mare din istoria loteriilor europene, a fost castigat ieri

Duminica s-a castigat, in Italia, cel mai mare premiu din istoria loteriilor europene si al doilea ca marime din lume, in valoare de 146.9 milioane de euro.

Cele sase numere norocoase nu mai fusesera ghicite din ianuarie, valoarea premiului crescand constant in fiecare saptamana. S-a ajuns astfel ca mii de oameni din intreaga Europa sa mearga in Italia pentru a juca la loterie, in speranta unei imbogatiri rapide.

Oficialii italieni au afirmat ca jucatorii au cheltuit, de la inceputul anului, peste 2 miliarde de dolari pe bilete, din care Loteriei italiane i-au revenit jumatate.

Conform informatiilor oferite de loterie, biletul castigator a fost  jucat la un bar dintr-un sat cu 2.000 de locuitori, Bagnone, situat in regiunea Toscana. Castigatorul a platit 2 euro pentru biletul la Superenalotto.

Proprietarul barului, Giovannino Simonetti, si nepoata lui, Sara Orsi, au aflat de la televizor stirea: "Ne uitam la meciul lui Milano, cand cineva a intrat si a spus ca am castigat la loterie. Am schimbat canalul si am auzit pronuntandu-se numele satului nostru. Ce pot sa spun? Eu nu sunt castigatorul, si nici nu stiu cine ar putea fi!", a spus managerul barului, Annamaria Ciampini.

Numele castigatorului nu este cunoscut, dar acest lucru este frecvent in Italia.

Precedentul record european a fost stabilit in Spania in luna mai de o tanara de 25 de ani. Ea a castigat atunci 127 milioane de euro.

Iata si atmosfera din bar la aflarea vestii ca acolo s-a cumparat biletul castigator:

 

 

Aici a fost castigat premiul de 149 milioane de euro la Loto in Italia de pe tare.ro