Cel mai mare mall din lume, în Dubai

De: Carmen Ulian / 07.07.2014, 17:15
În Dubai se va construi cel mai mare mall din lume, Mall of the World, într-un climat complet controlat.

Cel mai nou proiect al celor din Dubai este realizarea unui mall, așa cum nu s-a mai întâlnit până acum. El va fi construit într-un mediu controlat și va avea străzi, parc de distracții indoor, 100 de hoteluri și apartamente cu până la 20.000 de camere.

Temperaturile din Emiratele Arabe sunt foarte ridicate și umiditatea la fel, astfel încât noul proiect va fi construit sub un mare acoperiș. Și în prezent cele mai multe activități se desfășoară sub protecția aerului condiționat.

Mall-ul Lumii, așa cum este denumită construcția, va acoperi o suprafață de 48 de milioane de metri pătrați și va avea teatre, centre de sănătate, o stradă de festivități precum Ramblas din Barcelona, străzi de shopping de 7 km, parcări cu o capacitate de până la 50.000 de mașini etc. Proiectul va putea atrage și mai mulți turiși în Dubai, în ciuda temperaturilor nemiloase.

dubai

Mall-ul în sine va fi construit pe o suprafață de 8 milioane de metri pătrați, va fi acoperit cu sticlă. În zilele de iarnă, când temperaturile vor mai scădea, acoperișul de sticlă se va deschide pentru a permite vizitatorilor să respire aer curat.

Vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, spune că noul proiect face parte din planul lor de dezvoltare a Dubaiului și transformarea sa într-un centru cultural, turistic și economic pentru cele două milioane de cetățeni din jurul lor. Ei speră ca după finalizare să atragă alți 180 de milioane de turiști pe an.

dubai

Mall-ul Lumii va fi construit în apropierea mall-ului actual din Dubai, considerat deja unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, cu pârtie de schi indoor.