Cel mai mare mall din lume va fi construit în Dubai

De: Marian Andrei / 26.11.2012, 09:50
Proiectul va fi amplasat în apropiere de centrul Dubaiului și va include 100 de hoteluri, zone rezidențiale și spații verzi, toate acestea având o suprafață mai mare decât Hyde Park.

Proiectul va fi denumit „Mohammed Bin Rashid City”, după numele șeicului Dubaiului, și va fi construit în parteneriat de Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite după cota de piață, și grupul Dubai Holding.

„Facilitățile existente în Dubai trebuie mărite proporțional cu ambițiile de viitor ale orașului. Trebuie să trecem imediat la lucru (pentru a construi proiectul și a stimula economia)”, a declarat într-un comunicat șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Potrivit planului, Mohammed Bin Rashid City  va  fi construit în jurul unui parc, care va fi cu 30% mai mare decât celebrul Hyde Park din Londra și cuprinde cel mai mare complex de galerii de artă din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Așa-numitul „Mall of the World” va deservi în fiecare an 80 milioane de clienți, potrivit proiectului.

În același timp, Dubaiul vrea să repornească mai multe proiecte suspendate în timpul crizei financiare mondiale, care a provocat căderea valorii proprietăților imobiliare din emirat cu 65% și a determinat mai multe companii să amâne sute de lucrări.

Printre noile proiecte anunțate în ultimele două luni în Emirate se numără o replică a Taj Mahal, de patru ori mai mare decât originalul.