Cel mai mare mozaic cu apă din lume (Video)

Apropo.ro / 14.03.2013, 16:00
Artistul Belo Serge a creat cel mai mare mozaic cu apă din lume pentru o cauză nobilă.

Canadianul Belo Serge este un artist multidisciplinar. Pe fondul crizei mondiale de apă, dar și pentru a ajuta persoanele defavorizate, Belo a gândit un proiect pe care ulterior să îl scoată la licitație.

Astfel, lucrarea sa numită „66.000 – Un mozaic de apă pentru o cauză nobilă” este uluitoare, simplă și de efect.

 


 

Ce a făcut? A creat un mozaic ce redă imaginea unui bebeluș nenăscut cu ajutorul a 66.000 de pahare cu apă de ploaie, unele dintre ele având apa colorată tocmai pentru a reda detaliile necesare. În același timp apa colorată diferit mai exprimă și impuritățile care se regăsesc în apele de pe întreaga Planetă.

La realizarea acestei capodopere s-au folosit 66.000 de pahare biodegradabile, 15.000 de litri de apă de ploaie – colorată, 1 kilogram de vopsea vegetală, munca a peste 100 de voluntari, 62 de ore de muncă.

Toate paharele puse cap la cap au format un mozaic de 5,2 km lungime.

Mozaic Belo Serge

Până la această oră, licitația pentru opera de artă a lui Belo a ajuns la suma de 5.000 de dolari, dar el și echipa sa speră să se ajungă la 10.000 de dolari – poate și mai mult, ținta lor, pentru ca suma să fie donată și folosită de cei defavorizați, care se confruntă cu lipsa apei potabile.

fara apa

Pe Belo îl găsești aici: Facebook : www.facebook.com/66000belo sau Twitter : www.twitter.com/66000belo