Cel mai mare turn realizat din cărți cu Abraham Lincoln (Poze)

Redacția / 20.02.2012, 17:30
In holul imens al Centrul de educatie și leadership al Teatrului Ford din Washington, SUA, a fost realizat un turn doar din cărți despre Abraham Lincoln, la care s-au folosit 6.800 de volume.

Multe sunt de spus despre Abraham Lincoln, unul dintre cei mai influenți președinți pe care i-a avut America, dar, cu siguranță, că nici turnul înalt de 10,36 de metri compus din 6.800 de volume, toate despre Abe Lincoln, nu este de trecut cu vederea.

GALERIE FOTO

turn carti Abe Lincoln

Turn din cărți cu Abe Lincoln

Cele mai multe cărți sunt istorice și biografice, includ discursuri ale fostului președinte, rostite de-a lungul timpului, și alte notițe ale acestuia.

Piesa centrală este și atracția principală a noului muzeu dedicat celui care a fost Lincoln. Muzeul se află în apropierea casei Petersen, unde a murit fostul președinte.

turn carti Abe Lincoln

6.800 de volume s-au folosit pentru a ridica turnul

Muzeul a fost gata de inaugurare pe 12 februarie, chiar de Ziua Președintelui (sau Washington’s Birthday, cum este numită de alții), zi de sărbătoare dată după ziua de naștere a lui Abe (12 februarie 1809). Abraham Lincoln a murit în data de 15 aprilie 1865.