Cel mai mic HDD din lume

Apropo.ro / 17.03.2004, 11:10
Cel mai mic HDD din lume
Conglomeratul japonez Toshiba a anunțat, marți, ca a intrat în cartea recordurilor Guinness World Records, pentru producerea celui mai mic hard disk din lume, cu o marime de 0,85 inci (aproximativ 2,16 centimetri), informeaza Reuters. Prototipul prezentat în

Conglomeratul japonez Toshiba a anunțat, marți, ca a intrat în cartea recordurilor Guinness World Records, pentru producerea celui mai mic hard disk din lume, cu o marime de 0,85 inci (aproximativ 2,16 centimetri), informeaza Reuters.

Prototipul prezentat în luna ianuarie are o capacitate de stocare de pîna la patru gigabytes.

Toshiba și-a propus sa înceapa producția acestor hard disk-uri pîna la sfîrșitul anului curent. Modelul va fi folosit pentru configurarea telefoanelor mobile și a camerelor video digitale.

„Cu ajutorul inovațiilor Toshiba, am putea stoca, în curînd, pe ceasurile de mîna mai multa informație decît ar fi îngaduit, în trecut, sistemul de operare instalat pe un computer de birou”, a anticipat David Hawksett, editorul departamentului de știința și tehnologie în cadrul publicației Guinness World Records.

Apple Computer folosește hard disk-ul Toshiba de 1,8 inci (4,57 centimetri) pentru configurarea playerelor muzicale iPod, care se bucura de o mare popularitate pe piața. Guinness World Records deține recordul pentru cel mai bine vînduta carte din toate timpurile. Ediția din 2002 a stat timp de 20 de saptamîni în lista de best-seller-uri din New York Times.

Mediafax Business/ IT