Cel mai mic microfon din lume este aproape invizibil

Apropo.ro / 05.01.2012, 13:15
Cel mai mic microfon din lume este aproape invizibil
Un cercetator al Universitatii Babol Noshirvani din Teheran, Iran, a creat cel mai mic microfon din lume masurand jumatate de milimetru pe fiecare latura.

Informatorii si politistii sub acoperire vor putea sa ii multumeasca lui Bahram Azizollah Ganji ca sunt in viata, atunci cand vor folosi in misiunile lor cel mai mic microfon din lume care este aproape invizibil ochiului uman.

Microfonul acestuia foloseste aceleasi sisteme micro-electromecanice intalnite la cele folosite in dispozitivele portabile insa, cu ajutorul avansului tehnologic in domeniul miniaturizarii, acesta a reusit sa puna cap la cap piesele componente intr-un dispozitiv perfect functionabil.

O astfel de inventie ar putea fi folosita cu succes in viitoarele dispozitive portabile cum ar fi telefoanele mobile sau in domeniul medical, in dispozitivele menite sa monitorizeze intern un pacient.

Despre acest microfon se spune ca ar urma sa fie instalat, pana in 2014, in aproximativ 1,7 miliarde de dispozitive cum ar fi telefoane inteligente, tablete, laptop-uri, reportofoane sau unitati bluetooth.