Cel mai mic oraș din SUA s-a vândut la licitație pentru 900.000 de dolari

Apropo.ro / 06.04.2012, 15:30
Cel mai mic oraș din SUA s-a vândut la licitație pentru 900.000 de dolari
Buford, cel mai mic oraș din SUA, care mai are un singur locuitor a fost vândut prin licitație contra sumei de 900.000 de dolari.

Buford, Wyoming, SUA, a fost pus la vânzare, prin licitație, la un preț de pornire de 100.000 de dolari. În oraș mai trăiește un singur locuitor, Don Sammons, în vârstă de 61 de ani, care se recomandă ca primar al ținutului.

Buford a fost cumpărat de către un afacerist vietnamez din Ho Chi Minh care a plătit suma de 900.000 de dolari pentru a intra în posesia orașului.

buford

În Buford, vietnamezul va primi o casă cu trei camere și garaj, dar și 40 de kilometri patrați de teren. Astea așa ca din partea orașului pe care îl deține acum cu acte în regulă. Orășelul american mai deține o școală, o stație de benzină, dar și alte câteva clădiri.

Actualul proprietar a zburat din Vietnam special pentru licitație. El a avut contracandidați puternici la licitație din Hong Kong, New York, Kansas și Wyoming.

„Sunt fericit dar și trist, în același timp”, spune Don Sammons. „Dar sunt cu mult mai fericit că asta era ceea ce îmi doream”, a adaăugat Don.

„Îmi pot vedea acum de viață în continuare. Ma pot pensiona și pot pleca altundeva, într-un loc cu soare, apă și nisip, poate și ceva palmieri. Undeva… în vacanță”, a mai declarat primarul Sammons.