Cel mai mic portret al unei regine, sculptat pe o boabă de cafea

De: Gabriela Voicu / 23.05.2012, 17:00
Cel mai mic portret al unei regine, sculptat pe o boabă de cafea
Artistul britanic Willard Wigan a creat cel mai mic portret al unei regine, cu ocazia Jubileului de Diamant organizat de Regina Marii Britanii.

Un sculptor britanic a creat ceea ce ar putea fi cel mai mic portret al unei regine, pe o boabă de cafea.

Opera de artă miniaturală reprezintă fața din profil a reginei Marii Britanii și este atât de mică încât nu poate fi văzută cu ochiul liber.

Portretul a fost realizat de artistul Willard Wigan pentru a marca Jubileul de Diamant al Majestății Sale. Regina Elisabeta a II-a a invitat monarhi din 26 de state la ceremoniile prilejuite de Jubileul de Diamant, iar Regele Mihai a stat, vineri, alături de regină, după prânzul oferit de aceasta la castelul Windsor din Marea Britanie.

Willard Wigan

Wigan a folosit instrumente speciale, realizate acasă la el, pentru a reuși sa sculpteze portretul infim, fără a-i tremura mâinile.

El a avut nevoie de o lună pentru a finaliza opera de artă sculptată pe boboul de cafea, colaborând cu experții de la Douwe Egberts pentru acest eveniment.

Artistul, care a și fost cândva premiat de regină pentru aptitudinile sale deosebite, a declarat că i-a făcut plăcere să accepte provocarea de a realiza acest portret inedit.